Trær på Nordberg

Er Nordberg-beboere mer tre-egoister enn andre i villa/småhusstrøk? Skal man ha lov å herske over store deler av "himmelrommet" som fører til stor sje...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.10.2007 kl 09:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Er Nordberg-beboere mer tre-egoister enn andre i villa/småhusstrøk? Skal man ha lov å herske over store deler av "himmelrommet" som fører til stor sjenanse ved reduksjon i utsikt- og lysforhold for naboer. Treeiere gir blaffen i den grønne knugende muren, som sjenerer naboer - men ordner idealforhold til seg selv! Digre ruvende trær hører ikke hjemme i et boligområde. Har noen beboere mer rett på å okkupere luftrom med sine høye trær?

Tross flere generasjoners trygling om å få fjerne trær, har dette ofte vært forgjeves. Trærne vokser både i høyde og bredde. Eiktrær kan f.eks. bli 40 m høye. Selv om en ikke eier et eneste høytt løvtre, må man om høsten rake opp mye av løvet fra naboens høye trær, som gjennom en lang sommer har irritert naboer med redusert sollys og utsikt fra egen hage.

Nyplanting er både vakkert og trivelig. Forvokst beplanting og trær skaper unødige gnisninger mellom naboer, når veksten ikke lar seg diskutere.

Astrid Omenås Bokn

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse