Trygg fremtid for Skar leir

I dag bringer vi strålende nyheter. Oslo kommune vil bruke sin forkjøpsrett og kjøper Skar leir i Maridalen. Ikke for å legge leirområdet brakk, men f...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
I dag bringer vi strålende nyheter. Oslo kommune vil bruke sin forkjøpsrett og kjøper Skar leir i Maridalen. Ikke for å legge leirområdet brakk, men for å utvikle det videre til beste for Maridalen og byen for øvrig. Nordre Aker Budstikke har tidligere på lederplass argumentert for et kommunalt oppkjøp. Vi mener det er viktig at kommunen får kontroll av mange årsaker. Hensynet til Maridalsvannet er en viktig grunn. Det er viktig å kunne utvikle området i tett dialog med Vann- og avløpsetaten. Det skjer best når kommunen selv sitter med hånden på rattet. Vi er redd enhver annen eierstruktur ville ført til lammelse. Området ville blitt nektet utnyttet i noen som helst form. Det ville vært skandaløst.

Nå tør vi håpe og tro og forvente en utvikling av Skar leir i harmoni med de fantastiske forutsetningene området har. Bak gjerdene finner vi flott natur, bygninger og infrastruktur i skjønn forening. Det blir en utrolig spennende prosess som vi lover å følge med både entusiasme og et kritisk blikk. Mulighetene er enestående i dette gedigne landskapet. Men mye skal klaffe. Derfor er det så spennende at Tor Hammer, tåsengutt og tidligere rektor ved Sollerudstranda skole, åpenbart blir lyttet til i Oslo kommune. Han har i flere år stått i spissen for en gruppe entusiaster som ønsker å videreutvikle Skar militærleir. Han har tidligere utviklet Sollerudstranda skole på Lysaker fra bakevje til utstillingsvindu, og mener Skar leir har fantastiske forutsetninger for å bli en stolthet for byen.

Hammers erfaring fra Sollerudstranda er at alt er mulig om du bare vet hvor du vil, og ikke lar deg stoppe av litt motgang. Den erfaringen trengs når det nå er Skar leir som står på agendaen. Like viktig er det at Maridalens Venner er med på laget. Oslo kommune må kjøpe leiren. Deretter må det nedsettes et styre som får som oppgave å skape virksomhet her, har Tor Øystein Olsen, leder i Maridalens Venner, med over 800 medlemmer i ryggen, uttalt til vår avis. Nå blåser altså vinden i riktig retning. Vi gleder oss til fortsettelsen, og forutsetter at alle de kreative krefter bydelen kan fremvise blir dratt med i arbeidet videre. De kreftene er formidable!

Det blir en utrolig spennende prosess som vi lover å følge med både entusiasme og et kritisk blikk

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse