Uakseptabelt hærverk

nn I sommer ble Kringsjå og Nordberg skoler utsatt for hærverk. Noe som gjentok seg i høst. Lyns treningsbane ble ramponert av vandaler, og hinderløyp...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2008 kl 15:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
nn I sommer ble Kringsjå og Nordberg skoler utsatt for hærverk. Noe som gjentok seg i høst. Lyns treningsbane ble ramponert av vandaler, og hinderløypa til elevene på Kjelsås skole på Langsetløkka ble også ødelagt, for en måneds tid tilbake. Dette er noen av eksemplene vi har sett den siste tiden på at noen ødelegger for alle andre. Tilsynelatende gjøres det bare "for moro skyld". Vi har vanskelig for å se hva som gjør ondskapsfulle handlinger, som går ut over andre, "morsomme". I dagens avis får vi nok et eksempel på hærverk i vår bydel. Bussbommen mellom Frennings vei og Årrundveien på Lofthus har vært utsatt for systematiske ødeleggelser over flere år.

nn Vi påstår ikke at hærverk er mer vanlig i vår bydel enn andre steder i byen. Det er utvilsomt de steder i Oslo som plages av vandaler i langt større grad enn oss i Nordre Aker. Men det betyr ikke at det er greit. Ethvert tilfelle av hærverk er ett for mye. Det er forkastelig at noen individer bruker tiden sin på å ødelegge og – og som tilfellet er med den utsatte bommen på Lofthus – påføre fellesskapet utgifter og bekymringer. Opp mot 100.000 kommunale kroner anslår samferdselsetaten å bruke på reparasjoner på Lofthus-bommen, bare i år. Når vi får høre fra etat og naboer at dette har pågått i en årrekke, ja da kan man bare begynne å regne på hva dette har kostet.

nn "Ja, men så fjern bommen da," vil noen kanskje si. Det er forståelig at bilister finner det irriterende å kjøre via Sinsenkrysset i rushtiden, når de bare skal fra Årvoll til Disen-siden. Det tar unødvendig lang tid.

Men det er et politisk vedtak på at bommen skal stå der. Vi må tro på den politiske vurderingen som ligger bak, Samferdselsetatens anbefaling og beboernes bekymring, når de frykter at gjennomkjøringen i området vil øke kraftig hvis bommen fjernes. Samtlige beboere vi traff på stedet var positive til å beholde bommen, selv om en så at den skapte noe mer trafikk nedover på Disen, mente hun at effekten av å ha den der likevel er større. En beboer vi møter i dagens avis frykter for folks sikkerhet, dersom veien åpnet for gjennomkjøring. Det er ikke dermed sagt at det er bilister som står bak hærverket. Kanskje er det nettopp noen som gjør det "for moroskyld", slik Samferdselsetaten spekulerer i. Uakseptabelt er det uansett.

Det er forkastelig at noen individer bruker tiden sin på å ødelegge for andre

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse