Ulovlig arbeidsmiljø på Grefsen Videregående Skole

Som elev på Grefsen Videregående skole opplever jeg overgrep daglig. Ikke fysiske overgrep som vold og trakassering, men overgrep når det gjelder arb...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Som elev på Grefsen Videregående skole opplever jeg overgrep daglig.

Ikke fysiske overgrep som vold og trakassering, men overgrep når det gjelder arbeidsforhold. Den enste luftinga vi har på vår skole er vinduslufting, og selv det er ikke godt nok. Dette har blitt slått fast av alle mulige instanser, så saken er ikke ny av noen grad. Byråd for barn og utdanning, Torger Ødegaard har ikke gjort saken bedre med sin stykkprisfinansiering. Skolen blir tvunget pga dette å ta inn flere elever for å få pengene til å gå rundt.

Skylden ligger selvfølgelig ikke ene og alene hos byråden. Riksantikvaren har et ord med i bildet her, det er nemlig ikke lov til å gjøre noe med fasaden utvendig fordi fasaden er verneverdig. Fasaden kan ikke være så verneverdig når den er mindre enn 100 år gammel.

For meg så virker det som om verken politikere eller andre offentlige instanser liker arbeidsmiljøloven noe særlig. Men at folk skal ta tabletter for å overleve på sin arbeidsplass, det er helt ok.

Jeg tør å påstå at folk får dårligere karakterer nettopp pga arbeidsforholdene. Forholdene er særdeles ille under heldagsprøver, og jeg som elev vil bare bli fortest mulig ferdig. Ikke særlig lurt med tanke på karakteren, men rett og slett pga at jeg ikke orker å være der så lenge. Hvis politikerne virkelig bryr seg om kunnskap, bør de jaggu meg få fingeren ut å se at det faktisk er en sammenheng mellom arbeidsmiljø og læring!

Jeg vil herved invitere alle medlemmer av bystyret og byrådet som bryr seg om arbeidsforholdene på skolene i Oslo til å reise ut til de verste skolene for å ta en titt!

William G Sæbø

medlem av elevrådsstyret på Grefsen Videregående Skole.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse