ANNONSE
Annonse

Ulovlig impulsiv på T-banen

Jeg våkner opp, drikker morgenkaffen min — ser på klokken og gjør meg klar til å spasere ned til T-banestasjonen. Dette er en god dag. Solen s...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2009 kl 11:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Jeg våkner opp, drikker morgenkaffen min

— ser på klokken og gjør meg klar til å spasere ned til T-banestasjonen. Dette er en god dag. Solen skinner og livet er topp.

Jeg har blitt informert om at billettprisen har gått opp, og har lagt klar 25 blanke kroner som bare lengter etter å bli byttet med en sporveisbillett.

Vel nede på stasjonen, med de kroppstempererte myntene i hånden går jeg bort til automaten for å kjøpe meg en billett. "I Ustand" står det på automaten. Jeg kjenner panikken sprer seg i kroppen og prøve å tenke alternativt. Problemet er at jeg bor litt utenfor ring 3, og det er ingen butikker som selger sporveiskort i nærheten. Jeg må på jobb, så jeg bestemmer meg for å ta -T-banen uten billett. Hjertet pumper, og jeg er livredd noen skal ta meg.

Dette er ikke første gangen jeg opplever noe liknende. Det har vært ganger jeg har hatt en tilsynelatende normal femti- eller hundrelapp på meg som jeg vil betale billett med, som automaten ikke aksepterer fordi den er for krøllete, eller at automaten simpelthen ikke tar imot sedler. Hva gjør man da?

Mange ganger skulle jeg ønske at det ved siden av automaten sto et sporveisblått dampstrykejern som jeg lett kunne glatte ut krøllete sedler med. Eller kanskje en lånesykkel, som jeg kan sykle til nærmeste bensinstasjon eller landhandleri for å få vekslet.

— Noen ganger kan man føle seg mindreverdig, fordi sporveien ikke vil ta imot pengene dine. Akkurat som om det var svartepenger, eller kanskje narkotikapenger?

Det gir en ekkel følelse i magen når sporveien ikke lar deg være impulsiv på en miljøvennlig måte ved på ta T-banen uten å bryte loven. Jeg har penger, masse penger, men sporveien kan ikke ta dem imot

— enten er sedlene for krøllete, eller så aksepterer de ikke sedler, eller automaten er ødelagt

— og ikke tar de kort! Jeg har penger på konto, det er ikke det det står på.

Løsningen er kanskje å sette ut en god gammeldags kritebok hvor jeg kan føre opp det jeg skylder. Det er jo tusen ganger bedre enn å få bot for manglende billett.

Eddie Ingebrigtsen

T-banepassasjer i Nordre Aker

helst med billett

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse