På lederplass

Unge rollemodeller

Nordre Aker Budstikke på lederplass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2009 kl 12:55

Nordre Akers første gatemeglere er under utdanning. Fire ungdommer fra bydelen skal snart være klare til å engasjere seg i konkrete konfliktsaker mellom ungdom i bydelen. Gatemeglerne skal sammen med ungdommene bruke sin kunnskap til å håndtere uenigheter og potensielle konflikter og komme frem til gode løsninger i fellesskap. Ungdom i konflikt kan få løsningshjelp av annen ungdom. Gatemeglerne skal dessuten videreformidle sin kunnskap via skoler og fritidsaktiviteter, og vil slik virke som gode rollemodeller i lokalmiljøet.

Bjørn Christian Moland, Casper D. Johansen, Jeanette Paulsen Bergerud og Sahal Abdi Ali er slike rollemodeller i Nordre Aker. Det arbeidet de skal foreta for og med bydelens unge, har vi tro på kan gi gode resultater.

Etter noen år med omtale av negativ ungdomsaktivitet i Nordre Aker, overrepresentasjon på politiets statistikker og så videre, tok bydelen grep. Aktiviteter, blant annet i SaLTo-regi (kommunens program for samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak blant barn og unge) de site årene, er eksempler på dette. Fokus på unge gjengangere, konfliktløsning og psykisk helse, hjelper ungdom til å få en best mulig hverdag.

Når det gjelder konfliktmegling, har flere skoler i bydelen allerede drevet slik praksis i noen år. Et godt eksempel på at det har noe for seg er den tidligere "problemskolen" Sogn videregående skole. Her har de aktivt arbeidet med blant annet konfliktmegling, der ungdommene selv har fått bli med å løse de problemene som oppstår og forme sin egen skolehverdag. Nordre Aker Budstikke har ved flere anledninger skrevet om arbeidet på Sogn. I januar vant skolen Benjamin-prisen for sitt arbeid med fredelig konfliktløsning, megling og arbeid mot rasisme.

Vi har stor tro på arbeidet bydelen nå er godt i gang med, for vi har sett at det virker. Når ungdom selv tar grep for å løse problemene i sine egne miljøer kan de forme det slik de selv ønsker. Det gir en følelse av medvirkning og mestring, og det har de all grunn til å være stolte av. Vi ønsker Bjørn Christian, Casper, Jeanette, Sahal og alle andre unge i bydelen lykke til!

Vi ønsker Bjørn Christian, Casper, Jeanette, Sahal og alle andre unge i bydelen lykke til!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...