– Vær litt grei'a, bussjåfør!

Holger (21) løp det han orket mot bussen, som feide ut i veibanen igjen, da Holger kun var noen få meter unna. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Holger (21) løp det han orket på vei fra jobb, for å rekke bussen hjem. Da han var noen få meter unna holdeplassen, hva tror du bussjåføren gjorde da?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.04.2017 kl 08:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Jo, da svingte sjåføren bussen ut fra holdeplassen, og vinket, eller gjorde en eller annen armbevegelse, tilbake til Holger - som veivet med armene for å få sjåføren til å stanse.

Det var ikke noe vanskelig for sjåføren å få øye på Holger. Som eneste på strekningen langs Carl Kjelsens vei, spurtende langs fortauet ved Havnabakken mot bussen, med sekkende hoppende på ryggen. Bussen sto på holdeplassen med fronten mot Holger.

Situasjonen var heller ikke vanskelig å oppfatte, for oss som kom kjørende samme retning som Holger løp, denne fredags ettermiddagen i Carl Kjelsens vei.

– Kanskje han har en veldig dårlig dag? sa Holger oppgitt og andpusten til lokalavisa, da vi stoppet for å ta en prat med han.

Se bildet større

Bussjåføren var ikke interessert i å vente noen sekunder på Holger. Her har bussen akkurat sving ut på veien fra holdeplassen, og Holger er skjult bak bussen. Så nærme var han ved å rekke bussen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Mens bussen bare kjørte videre i retning Majorstua, som er endeholdeplassen for 25-bussen, som kommer fra Kjelsås.

Nå ble det vel ingen total tidskrise for Holger, han virket ihvertfall blid og fattet.

Og neste buss, møtte lokalavisa på - 7 - 8 minutter unna.

Men det er ikke poenget i denne lille førpåskehistorien.

Poenget er at det faktisk går an å være litt grei på en fredag ettermiddag. Hadde Holger fått løpe i 3 - 4 sekunder til, for han løp fort, så hadde han kunnet få kommet ombord i bussen. for Han var bare noen få meter unna - kanskje 15 meter?

For det var faktisk ikke lenger unna han var. Noen veldig små sekunder unna å rekke bussen hjem denne fredag ettermiddagen.

Så klart vi har full forståelse for at busser og trikker ikke kan bli stående og vente på alle som kommer hesblesende nedi veien.

Men dette handler ikke om "nedi veien". Dette handler om noen ytterst få meter og sekunder unna.

Da må det vises skjønn og godvilje, buss, trikkesjåfører og Ruter. Det der var skikkelig dårlig gjort mot Holger. Han er en kunde hos dere, og bør behandles deretter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse