Venstre sikrer borgerlig politikk

Nordre Aker Budstikke tar feil i sin lederartikkel den 18. oktober. Avisen hevder at Venstre har sittet i samtaler med Ap og SV om byrådsmakt. Det er ...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke tar feil i sin lederartikkel den 18. oktober. Avisen hevder at Venstre har sittet i samtaler med Ap og SV om byrådsmakt. Det er ikke riktig. De siste ukers forhandlinger har handlet om konstitueringen av Oslos bystyre, det vil si valg av ordfører, varaordfører og hvem som skal være ledere og nestledere i bystyrekomiteene.

Venstre gikk til valg på å sikre et fortsatt ikke-sosialistisk byråd. Det løftet har vi selvfølgelig holdt. Vi gikk også til valg på å sikre best mulig arbeidsvilkår i bystyret på vegne av våre velgere.

Venstre var med på å fremforhandle en konstitueringsavtale med de øvrige ikke-sosialistiske partiene som ville gitt alle partier gode arbeidsbetingelser. Avtalen ble anbefalt for partigruppene til Høyre, Frp og Venstre av deres respektive forhandlere. Både Høyres og Venstres gruppe godtok den fremforhandlede avtalen. Det gjorde derimot ikke Frp, som valgte å bryte samarbeidet og si nei til den fremforhandlede avtalen.

Etter at Frp hadde brutt forhandlingene på ikke-sosialistisk side, hadde Venstre samtaler med Ap og SV om konstitueringen av bystyret. Disse samtalene ble avsluttet da det ble klart at Ap og SV knyttet politiske vilkår til en slik mulig konstitueringsavtale. En slik politisk avtale var uaktuell for Venstre, og ville dessuten satt det ikke-sosialistiske byrådet i fare.

For Venstre er det politikkens innhold som er viktigst. Venstre er et grønt, sosialt, borgerlig parti som vil bruke denne bystyreperioden til å forsterke Oslos posisjon som Norges kulturhovedstad, sikre kraftige forbedringer av kollektivtilbudet, stoppe nedbygging av grøntområder og sørge for en bedre skole.

Ola Elvestuen

Grupppeleder for Venstre i Oslo bystyre

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse