Vestkantklubben Lyn

Først må jeg begynne dagens spalte med å si gratulerer til et mine hjertebarn, nemlig Røas dynamittjenter. De vil ikke innrømme det selv, men skal noe...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.09.2008 kl 15:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Først må jeg begynne dagens spalte med å si gratulerer til et mine hjertebarn, nemlig Røas dynamittjenter. De vil ikke innrømme det selv, men skal noen frarøve dem seriegullet i Toppserien for kvinner, må det skje et mirakel. Dette er trolig det beste damelaget Norge noensinne har fostret opp, og på søndag gjorde de kort prosess på tabelltreer Asker. Meget fortjent, og ikke minst veldig deilig!

Dere gjør oss alle stolte, og ikke minst vi som er bosatt på Røa.

Når det gjelder Lyn, var det ikke like mye å slå hæla i taket for. Molde kom til Ullevaal som en underdog, og reiste fra Oslo som en überdog, med tre velfortjente poeng i lommen. Lyn ble utspilt etter alle kunstens regler, og jeg kan ikke skjønne hvordan i huleste dette er mulig. Er det virkelig noe i påstandene om at våre gutter psyker seg ekstra opp til byderbyene, så begynner jeg jaggu å lure. Denne kampen var minst like viktig, men det så ut som en kamp mellom et guttelag og mannfolklag, der sistnevnte virkelig ønsket å vinne, mens førstnevnte hadde en jålete "pytt-pytt holdning".

Søndag er det Brann i Bergen, og kommer vi med samme innstilling og samme spill der, kommer det til å bli stygt. Men som den realisten, og ikke minst optimisten jeg er, så tipper jeg beskjedne 3-1 til Lyn. Målscorere blir Tommy Berntsen (19 min), Erling Knudtzon (77 min) og ikke minst lille Diego Guastavino (87 min), så får dere som skal spille litt på oddsen vurdere om mine tips er gode eller dårlige. Jeg er ganske sikker på at jeg får rett.

Så over til noe som også gleder et Lyn-hjerte noe umåtelig. Som sikkert en del har fått med seg så er Lyn fra vestkanten i Oslo, og intet annet sted. Under det gamle regimet var ikke dette veldig populært å kommunisere. Nei, vi skulle være hele Oslos lag, helst hele Norges og ikke mist hele Europas lag. Derav navnet FC (Football club) Lyn Oslo.

Dog støtte vi på et lite problem. I 2004 var vi ikke størst på Korsvoll og i Ullevaal Hageby engang. Da er det lett å komme på fotballskole på Bøler med tre vettskremte Lyn-spillere for å promotere hele Oslos klubb, mens halve ungeflokken stod i Vålerenga-drakter.

Nei, vi må først bli størst på hjemmebane, så kan vi kanskje begynne å tenke på andre deler av byen senere. Arbeidet mot skolene i Oslo vest har vi gjort de siste årene, og flere tiltak har de siste månedene blitt iverksatt for å manifestere at Lyn er en klubb fra Oslo vest!

Det 250.000 på Oslos vestkant, fordelt på fem bydeler, med andre mer enn nok til at Lyn på sikt kan få tilskuersnitt på opp mot 15.000. Men det krever en skikkelig jobb mot disse bydelene, og den jobben har vi begynt med.

Så får vi bare håpe at A-laget kan vise litt bedre og frekkere takter enn de gjorde mot Molde sist. For det var nitrist.

Mot Brann på søndag snur det. Bankers!

God helg.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse