ANNONSE
Annonse

– Vi er ikke så forbanna jålete ...

Det skal nok bli bra med engasjement på Nordre Åsen mandag, både på og utenfor banen. Foto: ALEXANDER SYNSTAD

... men å spille på dette nivået kan vi ikke leve med i lengden!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2017 kl 08:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Jeg var om lag en uke gammel da jeg for første gang var i klubbhuset til HamKam på Briskeby gressbane på Hamar. I 1973.

Min første offentlige utskjelling hadde jeg i en garderobe på Bislet stadion. Offeret for utskjellingen var Pål Jacobsen, som da hadde gått fra HamKam til Vålerenga. Og vunnet på Bislet mot HamKam.

Og selvfølgelig scoret han mot sin gamle klubb.

En skjellsettende opplevelse som antakeligvis definerte meg som HamKam-supporter. På godt og vondt.

Mest vondt. Å være Kamma-supporter over et lengre liv er en smertefull erfaring. Det er klubben som innehar rekorden for flest antall nedrykk fra toppserien. Åtte. Det er også klubben som har spilt seks semifinaler i cupen uten å ha nådd cupfinalen. Follo er altså bedre enn oss der.

Alexander Synstad, fotballentusiast og Kamma-supporter. Nå er han klar for Nordre Åsen. Foto: PRIVAT

I år røk vi straffer for Nybergsund i første runde. De to gullene i NM i innendørsfotball på 90-tallet er det få som nå husker. Serie-bronsen i 1970 er fortsatt klubbens beste prestasjon. Dette er nestenklubben som har gitt grønnhvite hjerter mye smerte.

Tidligere HamKam-trener og i dag supporter, Ståle Solbakken sa en gang at man ikke velger lag. Man får de - som sin mor og far.

– Selv om det er mange ganger man har hatt lyst til å velge bort HamKam, sa han med en skjevt smil.

Ståle hadde helt rett i det. Selv om jeg ikke har bodd i Hamar siden 1995 har jeg ikke valgt bort HamKam.

Det var litt historie. Og litt om mitt forhold til klubben med 2. divisjons desidert beste stadion.

Mandag møter vi Skeid på Nordre Åsen.

I likhet med HamKam er det nok også slitsomt å holde med Skeid. Bortsett fra at Torshov-klubben faktisk vant en del titler i gamle dager, er den en såret, gammel stolthet. I skyggen av en større klubb har Skeid-patriotene sett at klubben har levd en anonym tilværelse de siste 30 årene.

Klubben yppet seg litt på 90-tallet, men ellers har det vært ganske mørkt på Voldsløkka og Nordre Åsen.

Supporterne har også sett at de mange talentene Skeid har fått fram har forsvunnet til andre klubber. Og de har gjort det bra. For et par år tilbake nådde Skeid et foreløpig bunnivå ved å rykke ned til 3.divisjon. Antallet supportere har sunket kraftig.

Nå har klubben stabilisert seg i 2.divisjon. Med Tom Nordlie som boss hadde Skeid en knallstart på sesongen.

Det har gått litt tråere i de siste kampene. Likevel er det en ny optimisme på Nordre Åsen. Tilogmed nye tribuner (!) er satt opp på anlegget. Et anlegg som i all ærlighet ikke akkurat oser av historie og kultur. Men Skeid-supporterne jeg kjenner fra min tid på Torshov har fått tilbake litt mer rødfarge i kinnene.

Med en fotballfaglig sterk sjef bak roret øyner de nytt håp om opprykk til nivå to. Med et godt organisert, hardtkjempende og talentfullt lag har de grunn til det. Ihvertfall når det gjelder håpet om å nå andreplassen som gir kvalikspill.

Fra Mjøsas ekstremt vakre bredder kommer HamKam sørover i en grønnhvit buss. Og med en enda større dose selvtillit.

Anført av en trener dere antakeligvis ikke har hørt om før, har klubben kun ett poengtap hittil i sesongen. Det kom i 0-0-kampen borte mot Kjelsås. Av alle.

Ellers har HamKam kun sluppet inn ett mål så langt. Det kom da Asker ble knust i serieåpningen med 5-1.

LES OGSÅ: Sjefsoksen Jonny kommer ikke til å sitte sammen kjæresten på fotballkampen

Etter flere famlende år i mørke, er det tent en ny glød i Kamma. Trener Kevin Knappen som erstattet fortapte Kent Bergersen i vårsesongen i fjor har fått nok tid til å skape et solid kollektiv.

Godt hjulpet av noen med litt mer penger enn deg og meg, kom det tidlig på plass solide forsterkninger. Keeper Lukasz Jarosinski kom fra Strømsgodset, og har innført karantene foran Kamma-målet. På midtbanen har Petter Vaagan Moen kommet tilbake til moderklubben for å regjere på midtbanen.

I alle ledd er laget rett og slett bedre. Og blant Kamma-patriotene er det god, gammel glød. Vi øyner et reelt håp om opprykk. Hamarsinger er ikke så forbanna jålete. Men å spille på nivå tre er ikke noe vi kan leve med i lengden.

Derfor garanterer jeg et dugelig bra antall grønnhvite på Nordre Åsen mandag. Både fra Hamar og fra oss Oslo-baserte Kamma-patrioter.

Jeg tror på en jevn og hard kamp på banen. Dog ikke så jevn kamp på tribunen.

Vi sees.

Alexander Synstad - journalist og fotballsupporter, bosatt på Grefsen

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse