KOMMENTAR: «Vi opplevde jordskjelvet - men oss er det ikke synd på»

SELJORDELEVER: Fra venstre la Johanne og Thea, som var i Nepal under det store jordskjelvet, og som nå samler inn penger til jordskjelvofrene i Nepal. FOTO: PRIVAT

- Vi reiste hjem fra det grusomme til trygge Norge, men med stor skyldfølelse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.05.2015 kl 19:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NEPAL/OSLO: Seljord Folkehøgskule har de siste 6 årene samlet inn penger til CWIN i Nepal med en studietur i slutten av skoleåret. Under denne studieturen holdes en solidaritetskonsert,besøk på barnehjemmet og innføring i hvordan CWIN jobber for barns rettigheter i Nepal.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Det hele avsluttes med en overrekkelse av alle pengene skolen har samlet inn i løpet av året. Årets kull har samlet inn mer enn noen gang, og vi var svært spente da vi satte oss på flyet med destinasjon Kathmandu.

Oppholdet tok derimot en vending ingen hadde sett for seg. 25. april opplevde vi noe vi aldri trodde vi skulle oppleve. Vi opplevde et jordskjelv, det største i Nepal på 80 år. Vi, Thea og la Johanne, var begge på Balika Peace Home utenfor Kathmandu og hadde danse- og dramatimer med barna.

Vi ble brått satt i en situasjon hvor vi måtte være de voksne og ansvarsfulle. Vi måtte få dem ut av bygget, holde rundt dem og si de var trygge, uten at vi selv ante hva som egentlig foregikk. Vi ble plutselig de modige, de sterke og løsningsorienterte.

Det gikk først opp for oss da vi reise fra barnehjemmet hvilken viktig rolle vi spilte for dem. Vi, sammen med Seljord Folkehøgskole, reiste hjem med tunge hjerter og en stor skyldfølelse. En skyldfølelse for at vi fikk rømme, rømme fra det grusomme, hjem til trygge Norge.

Da vi i går fikk melding om et nytt jordskjelv, har vi aldri følt oss mer hjelpeløse. Vi satt her hjemme og så for oss hvordan barna løp til den åpne plassen ved barnehjemmet og hørte redselen og gråten som om vi var der. Men det er vi ikke. De bor ute i telt hvor flere av dem er ødelagte på grunn av regnet. På grunn av regnmassene kommer det mye insekter og slanger som gjør det svært vanskelig for dem å leve der.

Barna er i en alder fra 3 til 16 år og de trenger vår hjelp. Norske penger blir 13 ganger mer verdt i Nepal. De trenger våre penger for å kunne bygge opp igjen barnehjemmet og igjen få et trygt sted å bo. Disse barna har ikke annet i verden en hverandre og barnehjemmet som føles trygt.

Hjelp oss og Seljord Folkehøgskole og støtt skolens solidaritetskonto i dag. Pengene går uavkortet til våre søstre på Balika Peace Home. Seljord Folkehøgskoles solidaritetskonto: 2711 13 42143.

la Johanne Moseby
Kringsjå

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse