Leder: - Vi skal skille klinten fra hveten

Blir hyppig brukt i valgkampen. Her Arbeiderpartiets Hadia Tajik.

Riktignok er det godt over en måned til folk flest skal gå til urnene, men sliter du med å finne det partiet du kan identifisere deg med er det nok en...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.08.2009 kl 11:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Riktignok er det godt over en måned til folk flest skal gå til urnene, men sliter du med å finne det partiet du kan identifisere deg med er det nok en god idé å tenke valg allerede nå. Det har i alle fall vi i Nordre Aker Budstikke tenkt å gjøre, på vegne av alle våre lesere.

14. september er altså datoen da stemmer skal avlegges og telles opp, og ut på natta en gang vil vi få vite hvem som skal representere det norske folk de neste fire årene. Så langt er resultatet høyst usikkert og stemmesankingen er allerede godt i gang fra de respektive partier.

Se våre valgsider her

Allerede har vi sett Høyres Per-Kristian Foss iført «ølbriller» og Torbjørn Røe-Isaksen i en bilkollisjonsimulator. Frp har tradisjonen tro brukt sommeren til mer eller mindre fornuftige utspill om kultur og asylmottak i Tanzania, mens Aps yngste Stortingskandidat allerede i våres gjorde det klart at hun kommer til å satse på personlige videogram via internettet til sine potensielle velgere. Og dette er bare begynnelsen.

«Noe jeg misliker i politikken, er at det blir mer spørsmål om innpakning og gimmicks enn om innhold» sa Kjell Magne Bondevik (KrF) i 1993. Dessverre er det lite som ser ut til at Bondevik blir bønnhørt i forhold til ukene før et valg. Valgkamp handler mye om gimmicks og innpakning, og det kan være vanskelig å sortere ut hva som er det rene innholdet og hvem som mener hva og hvordan de faktisk tenker å gjennomføre de foreslåtte tiltakene.

Der kommer medias rolle inn, og fram mot valget skal vi i Nordre Aker Budstikke gjøre vårt beste for å skille klinten fra hveten - valgflesket fra meningsinnholdet for deg. Men til det trenger vi også din hjelp. Har du spørsmål til valget? Eller har du tips til oss? Kanskje ønsker du å stille politikerne direkte spørsmål. I så fall må du ikke nøle med å kontakte oss. Fram mot valget kan du lese daglige oppdateringer på våre nettsider, du kan møte politikerne i deres egne blogger og på nettsiden Twitter. I tillegg vil vi arrangere nettmøter med stortingskandidatene og vi vil stille dem spørsmål underveis i valgkampen. For valget bør avgjøres på de gode sakene, ikke de beste gimmicks.

Godt valg! Valgkamp handler mye om gimmicks og innpakning

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse