ANNONSE
Annonse

Vi styrer mot toppen

Helgen er slutt, og vi skal se fremover mot det som skal skje på Ullevaal Stadion på søndag. Men før vi gjør det, må jeg nesten kaste et skråblikk på ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Helgen er slutt, og vi skal se fremover mot det som skal skje på Ullevaal Stadion på søndag. Men før vi gjør det, må jeg nesten kaste et skråblikk på søndagens begivenheter. Lyn var i Drammen og hadde en plan, nemlig å kjøre over et blekt Strømsgodset. Dessverre klarte vi ikke dette, men tendensen i andre omgang borger for optimisme, og når vi ser på tabellen, så viser den en del interessante ting.

Lyn har ikke tapt siden serieåpningen mot Molde 15. mars (Molde leder Tippeligaen). Vi har kun sluppet inn tre mål på fem kamper, vi er ubeseiret på de fire siste kampene. Vi ligger i skrivende stund på femteplass, og vil med seier mot Sandefjord ha muligheten til å avansere til pallplass. Mot Strømsgodset var det 472 supportere på bortefeltet, og med alle Lyn-supporterne som satt på motsatt tribune er tallet oppe i godt over 600 tilreisende fra Oslo vest på Marienlyst Stadion denne kvelden. I tillegg hadde nyvinningen, Bastionen Yngre, sitt kick-off denne dagen, med pizza på Peppe's etter kampen sammen med Rolf Magne Walstad, Jo Inge Berget og Erling Knudtzon.

Med unntaket av resultatet var dette en helt fantastisk dag. Vi var svært mange på tribunen, stemningen var god, og spillerne som var sammen med Bastionens Yngre etter kampen, var helt utrolige.

— Vi kunne ikke fått bedre representanter enn Rolf Magne, Erling og Jo Inge, kunne Bastionens talsmann, Tjøstel Lindøe fortelle etter kampen.

Inn mot kampen på søndag skal fokuset ligge på én ting, nemlig å fylle opp seteplassene på Ullevaal Stadion med så mange folk som mulig. Kampene mot Viking og Molde er unnagjort, dette er rent statistisk de kampene i året som trekker minst folk, og mot Sandefjord tror jeg det kan bli svært folksomt.

I Lyn har vi plukket ut to kamper hvor vi skal ha skoleaktiviteter, og kampen mot Sandefjord er nettopp en slik. Hele Bendit-svingen skal syde og koke av unge Lyn-supportere som skal oppleve at Lyn tar et byks oppover tabellen og befester sin posisjon som det klart beste laget i Oslo.

Flere tiltak blir gjort i Oslo denne helgen, for nå er vi mektig lei av journalistenes ensidige fokus på Lyns tilskuertall.

Man kan lure på hvorfor de ikke omtaler dette emnet når det er Vålerenga som spiller foran mange tusen tomme seter. Aftenposten og TV2 har så langt i år dekket Vålerengas kamper med en så grundighet, at omtalen, artiklene, promoene og analysene gjort i forkant, og etterkant er verdt mange millioner i markedsføring, og allikevel kommer det bare 12.000 tilskuere, i det TV2 kaller årets hatkamp. Også er det ingen som reagerer. Jeg vet det er populært for dere i pressen og være på god fot med mos, moa, doffen, loffen og hengeren, og de andre «bohemene» i Vålerenga, men det får være måte på hvor langt man skal gå i beundringen av dette laget, og hvor lite kritiske man er til at deres publikumsoppslutning synker som en stein.

Jeg skjønner godt at man påpeker tilskuertallene til Lyn, men jeg begriper ikke hvorfor man ikke setter spørsmålstegn ved at «hele Norges Vålerenga» trekker færre tilskuere i gjennomsnitt enn Aalesund, med den oppmerksomheten media gir dem.

Uavhengig av dette så kan jeg love alle som kommer på Ullevaal på søndag at vi skal underholde (denne uken har vi trent på gress, så nå er ikke det en unnskyldning), og at det blir bra med folk.

Og ikke minst tre poeng.

God helg og heia Lyn.

Joachim Westher Andersen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse