Vil ha grønne lunger i Nydalen

Norunn Krokeide og MDG ønsker en park i Nydalen. Her er Tomten i Sandakerveien 113-119, hvor mindretallet i Sagene bydelsutvalg heller vil anlegge park enn boliger. FOTO: Privat / Karl A. Kjelstrup

KOMMENTAR: Mangelen på grøntarealer i Nydalen-området er slående. Dersom man ønsker seg en pause og litt frisk luft, er det stort sett eksos og asfalt som er tilbudet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.12.2017 kl 11:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Det ble i høst fremmet et forslag i bydelsutvalget i Sagene om at de skulle gå inn for en stor park i Sandakerveien 113-119, som ligger mellom Storo og Nydalen t-banestasjon. Forslaget fikk ikke flertall ettersom Høyre og Arbeiderpartiet stemte mot.

LES OGSÅ: Slik er Avantors boligplaner for Sandakerveien 113-119

Dette mener vi i Miljøpartiet De Grønne er veldig synd, ettersom en grønn lunge sårt trengs i området mellom Storo og Nydalen.

Mangelen på grøntarealer i Nydalen-området er slående. Dersom man ønsker seg en pause og litt frisk luft, er det stort sett eksos og asfalt som er tilbudet. Selv går jeg gjennom området nesten hver dag, og det slår meg hvilken forskjell en stor park ville gjort for både lufta og nærmiljøet.

Området rundt Storo og Nydalen er tett bebodd. Det er bare rett og rimelig at beboerne i dette området skal ha tilgang på en grønn lunge og et sted hvor man kan drive med aktiviteter. En stor park hadde vært ideelt. De Grønne mener at grønne og levende lokalmiljøer er viktig for å ta vare på lokalsamfunnet. For å skape grønne lokalmiljøer trenger vi naturligvis flere grøntarealer.

Norunn Krokeide
Fylkessekretær Oslo Grønn Ungdom
og styremedlem i Nordre Aker MDG

LES MER OM PARK I NYDALEN:

Sandakerveien 113-119: Boliger vant med én stemme, mot park

Rødt: «Stor grønn park i Nydalen. Fernanda Nissen Park?»

Venstre: «Ja, Nydalen trenger en park»

«Mitt hjerte banker for Nydalen! – Det var mer lys og luft her før»

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse