Vil privatisere all eldreomsorg

Oslo Frp går nå til valg på at de vil privatisere hele eldreomsorgen. Alt skal settes ut på anbud til private, profittorienterte firmaer. 7000 ansatte...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2007 kl 09:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo Frp går nå til valg på at de vil privatisere hele eldreomsorgen. Alt skal settes ut på anbud til private, profittorienterte firmaer. 7000 ansatte i eldreomsorgen Oslo kommune skal sies opp i følge partiet.

For Fagforbundets mange medlemmer er det sterkeste ønske å gi eldreomsorg av høy kvalitet. Vi ønsker oss sykehjem og hjemmetjenester det skinner av, tjenester som vi kan være stolte av å jobbe med. Bestemor fortjener det beste.

Derfor har Fagforbundet startet en kampanje for kvalitet i kommunene. Vi har utviklet prosjekter hvor ansatte, folkevalgte og administrasjonen samarbeider for å bedre dette kommunale tilbudet. Arbeidet har gitt gode resultater.

Fremskrittspartiets ønske om å privatisere eldreomsorgen står i skarp kontrast til dette arbeidet. Privatiseringen fører til oppsplitting av tjenestene, redusert demokratisk kontroll med omsorgstilbudet, og en konkurranse om å kutte i de ansattes lønns-, pensjons og arbeidsvilkår. Det er ikke overraskende at Frp hopper bukk over dette når de argumenterer, resultatet er uansett dårligere kvalitet på tjenestene.

Bestemor fortjener det beste. De gode, varme hendene som kan gjøre jobben kommer ikke av seg selv. Å tro at man kan skape gode løsninger for eldre ved å presse de ansatte, er rett og slett et blindspor. Nå krever vi svar, Frp i bydel Nordre Aker må fortelle om de også vil at eldreomsorgen skal handle om profitt til private selskaper?

Nordre Aker Fagforening

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse