Leder

- Vinn vinn med brukt

Nordre Aker Budstikke på lederplass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

nn Avisen i dag har mye stoff om "gjenvinning", både i form av loppemarked og bruktmarkeder. Nordre Aker Budstikke håper i likhet med bruktmarkedarrangørene at mange velger å ta turen innom for et kupp, i tillegg til at folk nå tenker gjennom hva man eventuelt kan selge av sportsutstyr på Engebråten neste helg. Og mange kommer nok til å gjøre det, rundt tusen messebesøkende i foregående år vitner jo om at folk er på gli når det gjelder gjenbruk av sportsutstyr i hvert fall

— og det er bra!

nn Men dette handler om mye mer enn å rydde i kjeller og loft og om det å gjøre kupp. Ikke minst handler dette også om å lære barn og unge om gode miljø- og gjenbruksholdninger, og forhåpentligvis lenger bort fra bruk- og kastmentaliteten velferdssamfunnet dessverre lider av. Dessuten; et par pent brukte og nypreparerte slalåmski, eller langrennsski, eller kanskje et snowboard, fungerer sikkert vel så bra på snøen som helt nye ski eller helt nytt brett. Ser barn og unge at pent brukt fungerer i praksis, så er det kanskje også neste gang helt greit å handle på bruktmesse. Og er det noe som er helt sikkert, så er et at barn- og unge vokser fort ut av skiutstyret og sjelden klarer å "bruke opp" et par slalåmski på ett eller to år.

nn I tillegg kan kanskje gjenbruk lære både små og store å ta mer vare på det utstyret man allerede har

— noen andre kan jo få bruk for det etter oss. Og det er jo en god kremmerfølelse i det å kunne tjene litt tilbake på det man har brukt mye penger på fra før av! På samme måte som det er en ekstra god følelse å ha gjort et bruktkupp, og kanskje spart flere tusenlapper på nytt skiutstyr. Og kanskje er det noe morsomt, fint og annerledes å få kjøpt på loppemarked i julegave til venner og familie? Hvem har sagt at julegavene må være splitter nye

— nesten varme fra butikken?

Vi oppfordrer folket til å ta gjenbruk på alvor i disse førjulstider. Nå har vi i hvert fall sjansen rett i nærmiljøet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon