«Vinteren lever! (Ok.. i hvert fall i høyden)»

Vi tok frem hodelyktene og startet kveldsturen i Maridalen ved Sandermosen stasjon og fulgte skiløypa opp til Tømte. FOTO: GODGLI.NO

Mildværet har smeltet all snøen i lavere områder, men er det fortsatt skiføre i høyden? Nettstedet Godglid.no har sjekket forholdene i Maridalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.02.2016 kl 12:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Faktaboks God glid

Om God glid

  • Bak Godglid.no er det verken profesjonelle smørere eller idrettsutøvere, men glade amatører med over normalt interesse for ski, smøring (hovedsakelig glid) og turrenn.
  • Gjennom testing av ulike glideralternativer forsøker vi å skape litt åpenhet rundt de produktene som finnes på markedet og hva som fungerer best på ulike føre, gjerne i forbindelse med de store turrennene.
  • NB! Nettstedet har ingen tilknytning til boken God glid.

Kjelsås-beboer Dag Jevne står bak nettstedet God glid. Tirsdag kveld sjekket han skiføret i Maridalen.

Som mange andre skiinteresserte var vi svært spente på hva som nå er igjen av vinterføret etter at mildværet har gjort sitt innhogg.

Skiforeningen melder om holke og mye overvann i lavereliggende områder, men nysgjerrig som vi er må vi jo undersøke dette selv. Som Kjelsåsbeboer var det naturlig å sjekke nærområdet først.

Vi tok frem hodelyktene og startet kveldsturen i Maridalen ved Sandermosen stasjon 230 m.o.h. og fulgte skiløypa opp til Tømte på ca. 450 m.o.h. Variasjonen i føre på disse drøye 200 høydemetre var stor.

Ut fra Sandermosen så det med en gang lovende ut og man ble friste at dette skulle bli en problemfri tur.

LES OGSÅ: – Jeg elsker langrenn. Jeg mener, virkelig elsker langrenn!

Se bildet større

FOTO: GODGLI.NO

Dessverre dukket det snart opp områder som mildværet hadde tært langt hardere på. Hovedproblemet er de store vannmengdene, der de enten krysser løypa i små bekker eller danner store dammer med overvann.

Se bildet større

FOTO: GODGLI.NO

Da vi kom forbi Movatn (270 m.o.h.) endret forholdene seg raskt. Det gikk et klart skille på ca 330 moh i bakkene opp mot Tømte. Her har mye av nedbøren kommet som våt snø, og vi var tilbake i vinterland. Det var ikke satt nye spor, men så snart kuldegradene kommer tilbake bør det være gode muligheter.

LES OGSÅ: Her er resultatene for alle de lokale løperne fra NM på ski

Se bildet større

FOTO: GODGLI.NO

Så for dere som ønsker en skitur til helga kan Movatn stasjon være et godt sted å starte turen. Det er ikke umulig å gå i lavereliggende områder, men er vil det nok være vanskelig å sett nye spor her. Når det nå skal fryse på vil det nok også bli svært isete.

God tur! GG

Dag Jevne Godglid.no

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse