Gjenger på Storo = Trøbbel!

Hva er egentlig riktig om ungdomsgjenger som lager bråk på Storo? Artikkelforfatteren forteller hvordan det oppleves fra en elevs perspektiv. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Mange foreldre har sikkert hørt om disse «gjengene» som går rundt på Storo og skaper trøbbel, men hvordan skal de vite hva som er sant og ikke? skriver elevjournalist Maja fra Morellbakken skole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2017 kl 18:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

STORO/GREFSEN:i det siste har ungdommene på Grefsen begynt å henge mer på Storosenteret. Det går som oftest bra, men det har vært noen episoder der det har blitt slåsskamper eller at noen har hevet stemmen litt for mye.

Det er både elever fra Morellbaken, Engebråten og Bjølsen.

Selv om det kan være greit å være på Storo en gang i blant, er det mange av disse elevene som er der hver dag. Det er ikke bare slåsskamper som kan skje, men også at noen føler seg presset til å dra på Storo eller kjøpe noe som de ikke har lyst på. Hva skal vi ungdommene gjøre?

Mange foreldre har sikkert hørt om disse «gjengene» som går rundt på Storo og skaper trøbbel, men hvordan skal de vite hva som er sant og ikke? Ofte er det sånn at ungdommene overdriver og sier «Mamma vet du hva, det var ordentlig slåsskamp på Storo i dag!». Da kan det hende at de blir redde og sier at barna ikke får gå på Storo.

Skal barna få konsekvenser fordi de overdriver?

Se bildet større

Ungdom fra Morellbakken, Engebråten og Bjølsen har begynt å henge på Storosenteret.

Det skal være lov til å gå på Storosenteret, men hvis man vet at barnet sitt er der ganske ofte er det jo greit å si at man burde bruke litt mer tid på andre ting. Og hvis de ikke har nok penger så føler de seg «ikke kule».

Dette er et stort problem. Hvis vi skal løse det trenger vi hjelp av skolen.

Barna trenger et annet sted å være. Morellbakken elevråd har snakket om å ha åpent en dag i uka på kveldstid. Det kommer nok til å hjelpe ganske mye. Men hvis vi vil at barna skal være mer aktive må vi nok komme opp med noe mer.

Trikkehallen oppe på Kjelsås er åpen hver onsdag med et festtilbud for 8. klassingene på Engebråten, Morellbakken og Norberg. Dette er jo kjempefint, men det er ikke alle som hører om det. Glasshuset nede ved sentrum er også åpent alle dager i uken bortsett fra helger, men enda færre får høre om dette. Men en ting er sikkert, dette må vi få ordnet opp i.

LES MER OM SAKEN: Stort møte på Morellbakken skole, med foreldre, politi og Storosenteret: – Nå har det eksplodert her også

Morellbakken budstikke er tekster skrevet av elevjournalister ved Morellbakken skole. Du kan lese mer fra dem her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse