Populært å bo i Nordre Aker: 1,1 million over takst

Svært mange ville ha halvparten av denne tomannsboligen i Årrundveien. Foto: Aktiv Eiendomsmegling

Har du planer om å selge bolig i vårt område, er dette riktig tidspunkt, mener lokale eiendomsmeglere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 17:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Megler Martin Ommundsen

Se bildet større

Svært mange ville ha halvparten av denne tomannsboligen i Årrundveien. Foto: Aktiv Eiendomsmegling

LOFTHUS/NORDRE AKER: Budrunden endte på eventyrlige 6,2 millioner, 1,15 millioner over taksten på 5.050.000 kroner. 16. februar var halvparten av tomannsboligen i Årrundveien 18b solgt.

Enorm interesse

– 1,1 million over takst er ikke vanlig, nei, sier megler Martin Ommundsen i Aktiv Eiendomsmegling på Grefsen.

– Etter at vi kjørte annonsen på førstesiden av Nordre Aker Budstikke meldte interessen seg umiddelbart. Da vi også fikk den på nett, tok det helt av, sier Ommundsen.

Etter to visninger hadde over 50 interesserte meldt seg.

– Det ligger forholdsvis få boliger av denne typen ute på Finn.no nå, og det er sjelden de ikke går over takst. Det er en trend i vårt område at mange er på boliggjakt, mens det er få boliger for salg, sier Ommundsen.

Han mener området Grefsen-Kjelsås-Disen, som han dekker, er spesielt populært om dagen. Tilgangen på rekkehus, tomannsboliger og eneboliger er lavere enn vanlig, og antallet ledige objekter er langt fra så stort at det dekker etterspørselen i markedet.

– Interessen har nok både med boligtype og område å gjøre. Meglere jeg har snakket med som har andre type boliger andre steder i byen opplever ikke den samme oppgangen, sier Ommundsen.

Dette bekreftes av Sigmund Ruud i Privatmegleren Renommé på Grefsen.

– Hele Nordre Aker er populært. Det er stadig flere som får øynene opp for hvor fint det er å bo her, sier han.

LES OGSÅ: Enebolig på Nordberg en vinner

Både han og Ommundsen mener vi er inne i en veldig gunstig periode for dem som vurderer å selge bolig.

– Jeg vil anbefale dem som har avventet salg, å sette i gang nå. Rentenivået er gunstig, og interessen ser ikke ut til å stoppe med det første, sier Ommundsen.

– De som selger bolig nå vil få en bedre pris enn dem som venter, sier Ruud, som tror på en prisoppgang første halvår i år, før en utflating mot høsten.

Mange unge

Ifølge Ommundsen er det folk fra tretti og til midten av førtiårene som er den største gruppen som møter på visning.

– Jeg er overrasket over hvor mange unge det er som har mye kapital. Det kan nok komme av at de har hatt god verdiøkning på bolig, men mange får også bidrag fra foreldre, som forskudd på arv. I tillegg ser det ut til at finanskrisen raskt ble glemt, sier Ommundsen.

Grønn hage betyr lite

Boligen i Årrundveien er fra 1997, og dermed nyere enn gjennomsnittet i området. Den har et areal på 176 kvadratmeter (P-rom) og 201 kvadratmeter Bta. Tomten er på 468 kvadratmeter. Boligen ligger ut mot et friområdet, og har derfor en luftig beliggenhet, selv om tomten ikke er så stor.

– Mange ønsker å legge ut boligen sin for salg mot sommeren slik at hagen skal fremstå finest mulig. Det viser seg å være et meget godt marked nå selv om selger ikke får vist frem hagen fra sin beste side, sier Ommundsen.

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse