10 kvadratmeter solgt for flere millioner

Ikke store hytta, eller boligen, men romslig tomt. Og høy pris ble det. FOTO: Eiendomsmegler 1

Ikke noe som tyder på labert boligmarked i dette området.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.09.2017 kl 08:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SØRBRÅTEN: – Ønsker du å bo tilbaketrukket fra storbylivet, men samtidig kun 20 minutter fra byen? Hvis du også setter pris på friluft og direkte kontakt med naturen er dette et perfekt sted!

Det var hva prospektet lokket med.

LES OGSÅ: Det har vært butikk i lokalene siden 1970 - nå blir det store endringer

Kan bli helårsbolig

Hytta på tomta, som også kan bli helårsbolig, var kun 10 kvadratmeter og satt opp i 1930. Men tomta er på nesten 4 mål, helt nøyaktig 3,8 mål. Adressen er Minåsveien.

Likevel, det er i henhold til reguleringsplan ikke lov å bygge så mye du vil og har plass til i området, men innenfor reguleringsbestemmelsene for området.

«For bygging av helårsbolig gjelder blant annet følgende: Det tillates kun én boenhet på hver eiendom. Sekundærleilighet tillates ikke. Tillatt bruksareal skal inkludere bebyggelse under terreng. For eiendommer med én boenhet skal tillatt bruksareal ikke overstige bruksareal = 325 m² (inkl. garasje/uthus/parkering/rom for tank til svartvann), hvorav 15 m² kun kan utnyttes til rom for tank til svartvann,» står det i reguleringsbestemmelsene.

Biloppstillingsplasser medregnes i tillatt bruksareal med 18 m² pr plass. For eiendommer med én boenhet skal det avsettes to parkeringsplasser.

LES OGSÅ: Å ha angst er ikke moro - jeg gråt i drosjen hjem, jeg er lei av å føle meg annerledes

4,6 millioner kroner

Prisantydning var 3 millioner kroner for hele stasen, men da budrundene var over, endte salgssummen på hele 4,6 millioner kroner - 1,6 millioner kroner over prisantydning.

– Eiendommen ligger i et etablert boligområde, skjermet og tilbaketrukket fra Sørbråtveien. Eiendommen fremstår i dag som en frodig naturtomt med skogterreng. Tomten ligger solrikt og høytliggende. Et nytt hus eller hytte vil kunne få en flott utsikt til området rundt og trolig en gløtt til Maridalsvannet, står det også i prospektet.

Stor interesse

Eiendomsmegler 1, ved eiendomsmegler Jorun Kvale, forteller til Nordre Aker Budstikke at interessen har vært stor, og bekrefter salgssummen på 4,6 millioner kroner.

– Vi la ut eiendommen forrige lørdag, og det har vært god interesse helt siden da. Mange fra Bydel Nordre Aker og også fra området har vært interessert. Til slutt sto det igjen seks budgivere, forteller Kvale.

– Eiendommen ligger i i Marka, men nære byen. Det er attraktivt for mange. I tillegg er det enkelt å få omregulert hytta til helårsbolig, legger hun til.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse