100 000 kroner til Frønsvollen

 

Stiftelsen Sparebanken NOR gir 100 000 kroner til Frønsvollen. – Kjempemessig, sier Gjermund Andersen, leder av Naturvernforbundet Oslo og Akershus.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fra venstre: leder av Naturvernforbundet Oslo/Akershus (NOA) Gjermund Andersen, Laila Holmen (NOA), Sissel Karlsen fra Sparebankstiftelsen DnB NOR, Kari L. Feiring (NOA) og Nordre Aker-beboer, Sigmund Skeie (NOA), bak fra venstre: Nikolai Norman (NOA) fra Gressbanen, og ytterst Jens Gram (NOA).

Frønsvollen: Stiftelsen Sparebanken NOR gir årlig bort penger til gode formål. Naturvernforbundet Oslo Akershus (NOA) søkte om bidrag til oppussing av Frønsvollen. Nå har forbundet fått hele 100 000 kroner til oppussing og istandsettelse av markastua.

- Dette er kjempemessig. Vi er naturligvis svært glade for pengene - de kommer godt med. Frønsvollen blir en perle midt inne i eventyrskogen. Nå blir det bjelleklang i marka – med seterdrift med kuer og kalver, matpakke-kafe og overnattingsmuligheter, sier leder av NOA, Gjermund Andersen.

Åpning 10. juni

I lengre tid har frivillige deltatt i oppussing av gamle Frønsvollen. Nå begynner arbeidene å ta form, og 10. juni kl. 13.00 er offisiell nyåpning.

- Dette blir første seteren i Oslo kommunes skoger som kommer tilbake i drift. I tillegg til å være en markastue, vil Frønsvollen også være et informasjonssted om nettopp marka, sier Andersen.

Eventyrskog

Frønsvollen ligger ca fem kilometer fra Sognsvann, og bare et par kilometer fra Frognersetern og Skjennungstua.

- Flerbruksplanen for kommuneskogen skal vedtas i juni, og eventyrskogene skal fredes. Det betyr at friluftsfolket ikke trenger å være redd for at eventyrskoger som for eksempel Frønsvollen, en dag er rasert av hugst, sier Andersen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse