13,5 millioner til Ullevaal Stadion

 

Ullevaal Stadion får 13,5 millioner til å utbedre anlegget i 2014.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2014 kl 15:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Kulturdepartementet deler fredag ut penger til ulike nasjonalinnlegg for idrett. Fotballens stolthet på Ullevaal får 13,5 millioner kroner. 

- Ullevaal Stadion er et viktig anlegg for norsk fotball, og det er avgjørende at dette anlegget møter de krav som stilles til et moderne fotballanlegg, sier kulturminister Thorhild Widvey i en pressemelding.

Mye må oppgraderes

Pengene skal gå til utbygging av tribuneanlegg, ombygging av toaletter og kiosker, samt nytt overvåkningssystem.

- Oppgraderings- og fornyelsestiltak må prioriteres, og dette tilskuddet muliggjør et grundig arbeid med denne type tiltak også i 2014, sier kulturministeren videre.

Den ene kortsiden på Ullevaal stadion var stengt nesten hele forrige sesong, på grunn av ombygging fra ett til to tribunenivåer i Cola-svingen. Det førte til at Vålerengas supportere samlet seg på langsiden. 

Les også: Slutt på faste plasser for Klanen

Mye må oppgraderes

Det er ifølge Kulturdepartementet behov for en rekke oppgraderinger på Ullevaal. Noen av disse er rehabiliteringstiltak, mens andre må gjennomføres for å tilfredsstille internasjonale og nasjonale krav.

I den forbindelse er det utviklet et langsiktig investeringsprogram for anlegget, ifølge pressemeldingen fra Kulturdepartementet.

Skiskytteranlegget i Holmenkollen får også bevilgninger fra Kulturdepartementet. 50 friske millioner skal gjøre anlegget rustet til VM om to år.

Les også: Drømmen om Ullevaal ble virkelig for Dæhli

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse