14-åring ranet og slått på vei til gymtimen

- Vi ble kjemperedde, sier 8. klassingen fra Engebråten ungdomsskole.

Midt på dagen, på vei til utegym på Grefsen stadion, møtte åttendeklassingene på eldre guttegjeng. Resultatet ble en frastjålet telefon.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2013 kl 09:59

GREFSEN/KJELSÅS: Mandag denne uken, midt på dagen, skulle gutten (14) gå fra Engebråten ungdomsskole opp til Grefsen stadion for å ha utegym, en distanse på noen hundre meter.

På veien møtte gutten og en klassekamerat tre ungdommer, etter sigende «litt større enn 10. klassinger».

Møtet ble en skremmende opplevelse for de to åttendeklassingene.

Tok iphonen

- De kom bort til oss, sa ikke noe spesielt, men stilte seg opp foran oss. Den ene av de tok i lommen min, og fikk tak i Iphonen min. Så gikk de bare, forteller åttendeklassingen.

Elevene, som hadde med sykkel, kastet seg på disse og syklet etter guttegjengen.

- Vi tok dem igjen, og ba dem om å gi meg Iphonen min tilbake. Det sa også kameratene til han som tok telefonen at han skulle gjøre. "Ikke faen", sa han, og lappet til meg i ansiktet. Så dro de alle oppover mot trikken, forteller åttendeklassingen.

LES OGSÅ: Plukket ut og klare for København

Anmeldt

Familien ønsker ikke at han skal stå frem med bilde og navn.

- Vi ble så klart kjemperedde! Jeg ringte faren min med en gang, fra klassekameratens telefon, og dro så rett hjem. Mens klassekameraten min fikk varslet skolen og rektor, forteller åttendeklassingen.

- Jeg er ikke redd for å gå på skolen, men det var ikke noe OK opplevelse.

Familien anmelder hendelsen. Assisterende rektor ved Engebråten ungdomsskole, Marit Sesseng, bekrefter at skolen har anmeldt forholdet.

LES OGSÅ: Se mål og høydepunkter fra Vålerenga 2 - Kjelsås

Tilsnakket av lærer

- Heldigvis er slike hendelser ytterst sjeldne, men blir selvsagt behandlet av skolen som svært alvorlige hendelser. Saken er anmeldt til politiet. Så langt er det ikke kjent hvilke gutter som gjorde dette mot våre elever. Men samme dag som dette skjedde, tilsnakket en av skolens lærere tre ungdommer - alle gutter - som oppholdt seg på skolens område, men som ikke tilhører skolen. Læreren ba dem gå ut av området. Beskrivelser i etterkant kan tyde på at det er de samme guttene som har stjålet mobilen til vår elev, forteller Sesseng.

Hun legger til at undersøkelser så langt ikke tyder på at guttene som stjal mobilen heller ikke tidligere har vært elever ved Engebråten ungdomsskole.

- Alle lærere og ansatte ved skolen er også orientert om hendelsen, kan Sesseng også fortelle.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon