15-åringer lagde kvalm på Berg gård

Det var i ett av undervisningsbyggene på berg gård at tre gutter i 15-årsalderen tok seg inn via en takluke onsdag kveld. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Politiet pågrep mindreårige gutter for innbrudd i Bergsalléen onsdag kveld. Og to skadet etter slagsmål med russ i Nydalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.05.2015 kl 11:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BERG/NYDALEN: Det var like før klokken 21.30 onsdag kveld at politi og brannvesen rykket ut på brannmelding til Bergsalléen 21, adressen til Berg gård.

«Nødetatene er på stedet, ser ikke røyk men brannalarmen går, OBRE er i innsats» meldte Operasjonssentralen på Twitter minutter senere.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Lokal ungdom

Det viste seg å stemme at det ikke brant på Berg gård. Derimot ble tre unge gutter i 15-årsalderen tatt på fersken i det de gjorde skadeverk inne i en av bygningen som brukes til skoleformål.

«Ikke brann, ungdommer som har tatt seg inn via et takvindu, tømt div pulverapparater, vi har kontroll på en ungdom, to har løpt fra stedet» skrev politiet.

Ettersom politiet visste hvem de unge gjerningsmennene var, ventet det nok en mindre hyggelig prat med foreldrene hjemme. For de hadde ikke reist altfor lang for å gjøre pøelstreker.

– De hadde ikke gått så veldig langt hjemmefra, opplyser operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslopolitiet, til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Her er en som får egen reguleringsplasn i Bergskogen

Russeslåsskamp

Klokken fem i natt kom meldingen om slåsskamp mellom to russ og tre andre personer i Nedre Stabburvei i Nydalen. Én person var skadet etter å ha blitt slått med et kosteskaft.

Etter litt etterforskning på stedet ble to personer pågrepet for legemskrenkelse og ordensforstyrelse.

LES OGSÅ: Vil stoppe russefestene: Hasteinnfører bussforbud i Maridalen og Sørkedalen

Det har ikke lyktes Nordre Aker Budstikke å få klarhet i om den skadde var en russ, eller om russ var gjerningspersoner.

I følge operasjonssentralen ble det ikke varslet om at russebusser var involvert i hendelsen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse