16 tonn klær hver dag

Her ved Coop Prix Kjelsås var det fullt, og vel så det i forrige uke.

Fretexboksen ved Coop Prix Kjelsås er stappfull. - Fretex Oslo får inn 16 tonn klær hver dag, sier daglig leder Eivind Madsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.11.2007 kl 13:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås:Nordre Aker Budstikke tok i forrige uke kontakt med Fretex. Innsamlingsboksen på Kjelsås, ved Coop Prix, var stappfull, og folk hadde begynt å sette klesposene utenfor boksen.

- Vi tømmer alle boksene flere ganger i uken, så posene kan ikke ha stått der så lenge. Det samles totalt inn 16 tonn klær fra hele Oslo - hver dag! Og det sier noe om givergleden til folk. Noe vi selvsagt er veldig glad for, sier daglig leder i Fretex, Eivind Madsen.

Tømmes ofte

Madsen forteller at de forskjellige boksene i hovedstaden blir tømt to til tre ganger hver uke.

- Hvis boksene likevel skulle være fulle når noen kommer for å levere en pose med klær/sko, eller flere, så vil vi anbefale at posene heller tas med hjem igjen, i stedet for å sette de utenfor boksene. Det finnes tyver av Fretex-innleveringene også, dessverre. Vi har erfart at poser som settes utenfor blir sprettet opp, og tyvene forsyner seg med det de har lyst på. Og resten blir liggende å flyte utenfor boksene, forteller Madsen.

Kontakt hvis fullt

- Siden boksene blir så ofte tømt, skal det ikke gå lang tid før det igjen er plass til å levere klær og sko, sier Madsen som oppfordrer folk til å ringe sentralen i Ole Deviksvei, ved fulle bokser, tlf. 23 06 92 00.

- Det er flott at folk betror oss poser med tøy. På denne måten gjør en tre viktige ting samtidig; sparer miljøet, bidrar til arbeidstreningsplasser i Norges største attføringsbedrift, og støtter Frelsesarmeens sosiale arbeid.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse