168 nye studentboliger på Kringsjå

Kringsjå studentby har i dag om lag 2500 studenthybler. I løpet av 2015 kommer det 168 til. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIVFOTO

Regjeringen gir tilskudd til nye studentboliger i Nordre Aker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.02.2015 kl 17:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Totalt gis det støtte til bygging av 348 nye studentboliger i Oslo. De resterende 180 kommer på Tøyen.

Regjeringen ble i budsjettforhandlingene med Venstre og KrF enige om å finansiere 2000 nye studentboliger i hele landet i 2015.

LES OGSÅ: 2500 studentboliger på Kringsjå i dag skal bli 4000 i fremtiden

3000 - 4000 studenter i kø

Det er Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, SiO, som skal bygge de nye studenthyblene. Samskipnaden omfatter om lag 65.000 studenter.

Til Østlandssendigen sier student og styreleder i SiO, Tone Vesterhus, at det er bra regjeringen satser på studentboliger i pressområder. Hun mener likevel det ikke er nok.

– I Oslo er det et enormt behov for studenthybler. Hver høst står det mellom 3000 og 4000 studenter i kø for bolig, og tallet har holdt seg stabilt, til tross for at vi har ferdigstilt 1000 nye boliger de siste åra, sier Vesterhus til Østlandsseningen.

LES OGSÅ: Vil forkaste hele studentbyplanen for Kringsjå

Makten tilbake til studentene

I forrige uke ble det klart at stortingsflertallet reverserte en lovendring fra 2013, som krevde to tredjedels flertall for å fatte vedtak i større saker i studentsamskipnadene. Dette ble av en samlet studentbevegelse oppfattet som mistillit fra myndighetene.

- Det er veldig bra at Stortinget gir studentene tilliten tilbake, og at et stort flertall sikrer at det blir gjennomført. At studentene selv skal styre over sitt eget velferdstilbud burde være selvsagt, og har vært en del av samskipnadsmodellen i over sytti år. Dette er viktig for studentene! sier leder i Norsk studentorganisasjon, Anders Kvernmo Langset.

LES OGSÅ:
Splitter ny uteservering langs Akerselva

Nå kan du kjøpe leilighet i Norges mest intelligente hus» – men det krever universitetsutdannelse

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse