17 år og filmprodusent

Ingen tvil om at det var skikkelig "action" på Langsetløkka forrige søndag (21.05.).

Forrige søndag (21.05.) var det krigstilstander på Langsetløkka. – Vi lager bare en reklamefilm, kunne den 17 år gamle produsenten og regissøren Torfinn Rønning Sanderud berolige.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.06.2006 kl 11:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Krigen så ganske så ekte ut på Langsetløkka. Heldigvis var det bare snakk om en filminnspilling.

Se bildet større

Torfinn Rønning Sanderud fra Kjelsås er både produsent og filmregissør for reklamefilmen for TILT-festivalen. – Klart dette er gøy, sier han.

Kjelsås: På Langsetløkka utspilte det seg forrige søndag (21.05.) krigsscener med kamuflasjekledde soldater. På forhånd var det hengt opp nabovarsler om mulige eksplosjoner, men det ble understreket at "alt" ville bli utført under "trygge forhold". Filmprodusent og regissør heter Torfinn Rønning Sanderud - fra Kjelsås - og han er bare 17 år.

Håper på kinoreklame– Kjelsåsspeiderne - sammen med Trikkehallen - arrangerte for første gang i fjor kortfilmfestivalen TILT. Det kom inn cirka 20 bidrag. Etter festivalen i fjor bestemte vi oss for å få med enda flere i 2006. Derfor lager vi nå en reklamefilm om selve festivalen, som vi håper kommer som kinoreklame i løpet av sommeren, sier den unge filmprodusenten, som legger til at Eirik Sæter Stordahl også har regi på filmen.

Får støtte

Til daglig er Torfinn elev ved Elvebakken videregående skole ved media- og kommunikasjonslinjen.

– Klart det er gøy å lage film. Selve reklameprosjektet har med seg folk fra hele byen. Men ideen om TILT - kortfilmfestivalen - er et samarbeid mellom Kjelsåsspeiderne og Trikkehallen, forteller Torfinn.

- Men å lage en reklamefilm er ikke billig?

– Nei - det koster. Blant annet er det mye dyrt filmutstyr som må leies inn. Men vi håper å få med Oslo Kinematografer på et samarbeid om TILT, slik at vi får råd til å vise filmen som forhåndsreklame før kinofilmer, sier Torfinn.

Torfinn kan fortelle at de hittil har mottatt noe økonomisk støtte fra blant annet frivillighetsmidlene og Ungdomsrådet.

– I tillegg har vi mottatt støtte fra Ung i Europa - som er en del av EUs program for "ungdomsutveksling og mobilitet", forteller filmprodusenten.

- Og hva er "TILT"?

– Det er betegnelsen på en kamerabevegelse - vippe kameraet enten opp eller ned, kan Torfinn fortelle.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse