ANNONSE
Annonse

17-åring teppesvindlet eldre for 1,3 millioner

Kledte seg også ut som politimann og truet til seg 700.000 fra familie.

KLASSISK: Teppesvindlere har i en årrekke lurt spesielt eldre mennesker til å utbetale store beløp for verdiløse tepper. Foto: Arkivfoto

Ved flere anledninger lurte 17-åringen eldre i Oslo vest til å utbetale hundretusener for verdiløse tepper.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2012 kl 16:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Verst gikk det utover en 84 år gammel mann fra Montebello. Han ble først lurt til å kjøpe et verdiløst teppe, som skulle være et ekte persisk teppe, for 115.000 kroner.

Millionbeløp

Deretter skulle den nå 18 år gamle nordmannen, av romfolket, hjelpe mannen å selge et teppe som 84-åringen eide. Det endte med at selgeren forsvant med teppet og samtidig lurte ut til sammen 1.017.476 kroner i NOK og EURO fra den eldre mannen.

Så gikk turen til Frogner, hvor en 83 år gammel kvinne kjøpte tilsynelatende verdifulle tepper av svindleren. Han mottok 126.000 kroner for disse teppene.

En annen kvinne på samme alder fra Bygdøy gikk også i fellen. Hun ga 30.000 for et teppe som hadde liten verdi.

Falske politifolk

Straffen i Oslo tingrett er satt til ett år, 90 dager betinget med en prøvetid på to år. Tiltalte er også idømt å betale erstatning på 1.132.476.

Straffen må også ses i sammenheng med tidligere straffbare forhold utført i ung alder. Blant disse er at han sammen med en annen mann, utkledd som politifolk, tok seg inn til en familie. De påsto at medlemmer av familien var involvert i narkotikavirksomhet og at familien oppbevarte penger i den forbindelse.

De truet med at de aldri ville få se barna igjen om ikke penger ble utlevert. De to fikk med disse truslene utlevert hele 700.000 kroner.

Det ble tatt hensyn til den tiltaltes unge alder i straffeutmålingen. Han er nå fylt 18 år.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse