17 etasjer planlegges på denne tomta

Slik ser Avantor, Cowi og Cobe arkitekter for seg at Sandakerveien 113-119 kan bli. FOTO: AVANTOR/COWI/COBE

Avantor fortsetter planene i Nydalen, og tenker blant annet nesten 40.000 kvadratmeter med bolig til, i Sandakerveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.04.2016 kl 14:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Fra Plan- og bygningsetatens saksinnsyn går det frem at Cowi AS, på vegne av Avantor AS, tenker nytt bygg i Sandakerveien 113-119. Tomta som T-banen kjører under.

Tomta er 16.868 kvadratmeter.

Hensikt med prosjektet

– Hensikten med reguleringsplanen er å tilrettelegge for bebyggelse med bolig, kontor og forretningsformål, samt et offentlig tilgjengelig grøntområde. Dette er i tråd med Oslo kommunes overordnede strategi om bymessig fortetting rundt kollektivknutepunktene, skriver Cowi til Plan- og bygningsetaten.

Se bildet større

Slik er høydefordelingen tenkt. BI ligger til venstre i illustrasjonen, og rett over tomten som skal utvikles, ligger Schibsted-trykkeriet. Storo Storsenter ses helt til høyre. FOTO: AVANTOR/COWI/COBE

LES OGSÅ: Obos har kjøpt Schibsted-trykkeriet, og vil utvikle det til boliger

Og viser til Kommuneplanen 2030.

– Prosjektet legger opp til bolig, kontor, næring og grøntområde/park, og skal også sikre god tilgjengelighet for gående og syklende gjennom området...Prosjektet legger opp til et allment tilgjengelig parkdrag diagonalt gjennom planområdet. Langs dette planlegges mindre oppholdssoner med ulik programmering som for eksempel torg, servering eller fysisk aktivitet, kan det leses videre.

Boligdelen av prosjektet utgjør 38.300 kvadratmeter, 8600 kvadratmeter er tenkt til kontor og handel utgjør 3900 kvadratmeter.

Se bildet større

Dagens situasjon i Sandakerveien. BI til venstre, bygget som huser bl.a. Klinikk for alle og Sats til høyre. Schibsteds trykkeri bak i bildet. FOTO: AVANTOR/COWI/COBE

LES OGSÅ: På nabotomta kommer Norges største kinosenter!

17 etasjer

– Bebyggelsen danner en lavere grunnstruktur som følger eiendomsgrensen. Denne suppleres med et sett av bygningselementer (add-ons) med variende høyde. Høyden på "basen" vil vareiere mellom 3-8 etg. Add-on bebyggelsen vil variere mellom 12-17 etasjer, maks foreslåtte høyde er 54 meter over terreng.

Alt i følge Plan- og bygningsetatens saksinnsyn.

FLERE HØYHUSPLANER I NYDALEN:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse