ANNONSE
Annonse

20 mill. til nye uteplasser

Frp prioriterer sykehjemmene.

Foto: Foto: Vidar Bakken

Frp vil bruke 20 millioner kroner til å lage uteområder på ni av Oslos sykehjem.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.11.2012 kl 13:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Dette er ett av kravene partiet legger frem for byrådet når de tirsdag presenterer sitt alternative budsjettforslag.

- Eldreomsorgen har høy prioritet i vårt parti. Vi synes det er synd at byrådet ikke selv har prioritert dette i sitt budsjett for 2013, sier gruppeleder Carl I. Hagen.

Sykehjemmene/bo- og rehabiliteringssentrene det gjelder er Lambertseter, Kantarallen, Kingosgate, Akerselva, Tåsen, Rødtvedt, Majourstutunet, Silurveien og Solvang.

LES OGSÅ: Jubler for Carl I. Hagens kjøkkenløfter

Verdighetsgaranti

- For å ha et godt liv på sykehjemmene må beboerne ha mulighet til å komme seg ut daglig. I følge verdighetsgarantien skal alle beboerne ha adgang til dette, sier Hagen.

Fremskrittspartiet vil derfor bruke 20 millioner kroner til en skikkelig satsing på de utvalgte sykehjemmenes uteområder.

- Vi ønsker at stadig flere sykehjem i Oslo skal ha uteområder som er tilrettelagt for bevegelseshemmede, og sansehager som er til stor glede for demente sykehjemsbeboere, sier Hagen.

LES OGSÅ: Carl I. Hagen ønsker gransking av sykehjemsetaten

På anbud før jul

Han håper partiet kommer til enighet med byrådet i denne saken.

- Dette er et av kravene vi stiller for å godta det forelagte Oslobudsjettet for 2013, sier Hagen.

Det endelige budsjettet skal forøvrig behandles på bystyrets møte 5. desember. Først da vil de bli klart om Fremskrittspartiet får medhold til å bruke 20 millioner på de ni sykehjemmene neste år.

- Blir det enighet, bør arbeidet med nye uteområder og sansehager starte ganske raskt. Sykehjemsetaten har allerede utarbeidet planer for de aktuelle områdene. Med ja fra byrådet kan de settes ut på anbud før jul, sier Hagen.

Klare til sommeren

- Jeg har stor tro på at arbeidene kan settes i gang på nyåret og at vi kan innvie alle de nye uteområdene før sommeren, legger han til.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse