20 millioner mer til Nordre Aker

Byrådet foreslår mer penger til Nordre Aker for neste år. – Vi har blitt hørt, sier bydelsdirektør Mona Taasen.

Sist onsdag la byrådet frem budsjettforslaget for 2009. – Vi har blitt hørt, sier en glad bydelsdirektør, Mona Taasen i Bydel Nordre Aker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2008 kl 09:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Onsdag 24. september la byrådet frem sitt forslag til budsjett for neste år. Og denne gangen kan det dryppe mer på Nordre Aker Bydel.

20 mill. mer– I reelle tall får bydelen en økning på rundt 20 millioner kroner for 2009. Likevel, noen oppgaver forsvinner – noen blir lagt til bydelen, så den totale budsjettøkningen blir ikke fullt så høy, sier bydelsdirektør Mona Taasen.

– Hørte på oss!– Likevel, våre signaler til Rådhuset – om den høye eldrebefolkningen i bydelen og overforbruket på sykehjemsplasser – har blitt tatt på alvor. Hittil i år har vi et overforbruk på sykehjemsplasser som tilsier rundt 17 millioner i budsjettsprekk. Med de ekstramillionene byrådet foreslår til vårt budsjett til neste år, så ser det ut til å bli mer "liv laga" for i hvert fall eldre-bydelsbudsjettet for neste år, sier Taasen.

Høy eldreøkning

– I en presentasjon under fremleggelsen av budsjettforslaget kom det også frem at av den totale eldreøkningen for hele Oslo, står Nordre Aker alene for en tredjedel, sier Taasen, og legger til at etter hennes inntrykk er Nordre Aker en av de bydelene som generelt kommer best ut av forslaget til neste års budsjett.

Budsjettforslaget skal endelig vedtas av bystyret.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse