200 suste i sporet

En hard ildsjelskjerne fra langrennsgruppen til Koll ordnet en langrennscrossløype som virkelig ga barna noe å bryne seg på. Foto: Anders Jørstad

Det gikk fort i svingene da IL Koll samlet 200 barn til Langrennscross på Koll-banen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.03.2009 kl 17:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Til god grillmat og bålbrenning feiret skiløperne Kristine Sofie Weide (t.v.) og Hedda Huldbakklien Bakke innsatsen som langrennscrossutøvere. Foto: Anders Jørstad

KRINGSJÅ: Etter uken med ski-VM på TV var det å legge ut i skisporet på Koll-banen til tilskuernes heiarop, midt i blinken for mange barn. Allerede en halvtime før det første startskuddet, kunne man se et hundretall av dem i skisporet der forholdene ble testet.

Og tidlig kunne morgendagens potensielle superatleter på ski stadfeste at balansen ble nøkkelfaktoren etter rennleder Øyvind Båneruds løypeutforming.

Lekende interesse

– Det er viktig for oss at barna får interesse for skisporten gjennom lek. Derfor er løypen lagt opp slik at det er mange hindre som setter balanseferdighetene på prøve, som bratte bakker med skarpe svinger, og orgeltramp, forteller Bånerud.

Rennlederen var veldig fornøyd med i overkant av 200 deltakere etter at han i tillegg til Kolls utøvere, også hadde fått meg seg skiløpere fra barneskolene Kringsjå, Maridalen, Tåsen og Korsvoll til skifest med grillmat og bålbrenning som garnityr.

Medaljer og grillmat

Skiløperne og klassevenninnene Hedda Huldbakklien Bakke (10) og Kristine Sofie Weide (10) var begge lettere påvirket av Petter Northugs herjinger i skisporet i Liberec. Og med ordentlig proft skiutstyr fra topp til tå, innfridde venninneparet med høy fart og null fall.

– Det var kjempemorsomt. Glien var bra og orgeltrampen var det morsomste, forteller Hedda, 10-åringen som bærer på en drøm om å bli langrennsproff.

I likhet med Hedda, ble venninnen Kristine Sofie servert medalje og god grillmat etter innsatsen i det turbulente langrennssporet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse