2000 sports-kvadratmeter i BI

Butikkleder Anders Kjellen har stor tro på G-sport i BI-bygget. Foto: Utlånt

For snart to år siden åpnet kjøpesenteret Campus Shopping i BI-bygget. Nå byttes alle småbutikkene ut med 2000 G-sport-kvadratmeter.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Campus Shopping blir snart til G-Sport. Foto: Kristin Tufte Haga

Nydalen: Småbutikkene i Campus Shopping er på vei ut, og G-sport er snart klar for innflytting.

- Hele 2000 kvadratmeter skal fylles med alle nødvendige sportsvarer. Blant annet blir det stor satsing på en helårs-sykkelavdeling - med eget stort sykkelverksted - i tillegg til fitness, løp, ski- og bekledning, sier daglig leder for Gresvig Detalj, Anders Kjellen.

Høståpning

Nøyaktig åpningsdato er ikke satt, men riving og ombygning av Campus-lokalene starter nå i sommer.

- Vi satser på åpning i september en gang. Butikken skal bli en topp moderne, fullsortiments sportsbutikk med fokus på gode kundeopplevelser og mange spennende varer - dette blir en sportsbutikk utenom det vanlige.

35 ansatte

Den nye butikken blir ikke Norges største G-sport, men i følge Kjellen blir den like stor som avdelingene på Alnabru, i Storgata og Sandvika.

- Vi vil jo gjerne selge varer til studentene i bygget også. Butikken trenger opp mot 35 heltid og deltidsmedarbeidere og vi håper at flere av disse kommer fra nettopp BI, sier Kjellen.

Få sportsbutikker

Om en G-sport butikk vil lykkes bedre, enn de andre småbutikkene som allerede har prøvd seg i tidligere i Campus, vet foreløpig ingen.

- Sammenlignet med andre steder, er det en underetablering av sportsbutikker i området. Med vårt stormarkedskonsept, mener vi at forutsetningene for å lykkes er der, sier Kjellen.

Kjøpt ut

I følge BIs egen studentavis – Inside – har butikkene som ikke allerede er utflyttet, eller gått konkurs, fått millionbeløp av utleier Avantor, for å flytte frivillig.

Daglig leder Claus Kristian Evensen i klesbutikken Soda, stengte forrige uke.

- Fire millioner for å bli kjøpt ut av kontrakten, slik Inside skrev om, er ikke riktig. Men noe eksakt beløp vil jeg likevel ikke si noe om, sier Evensen.

Soda selger ordinære merkeklær, men også eksklusive designerklær. Og Evensen forteller at det ikke har vært BI-studentene som har stått for størstedelen av omsetningen i klesbutikken

- Soda har hatt en økning i omsetningen siden åpningen for snart to år siden, og hovedvekten av kundene har ikke vært skoleelevene, men folk utenfra, sier han.

Reåpner

Men selv om Soda må ut av BI-bygget i Sandakerveien, fortsetter butikken.

- Vi har på ingen måte tenkt til å legge ned. Soda "re-åpner" i Thorvald Meyersgate på Grunerløkka i løpet av juni-måned, sier Evensen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse