23-åring tiltalt etter at jente (2) drakk avløpsåpner i barnehagen

Jenta, som nå er fem år, har fått varige etseskader i halsen etter hendelsen i Nordre Aker-barnehagen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Tirsdag må en 23 år gammel kvinne møte i Oslo tingrett tiltalt for uaktsom legemsbeskadigelse, etter hendelsen som fant sted i 2014.

Ifølge tiltalen skal kvinnen 8. april 2014 ha helt avløpsåpner over på en drikkeflaske. Flasken med avløpsåpner ble lukket og satt på plass, mens drikkeflasken inneholdende avløpsåpner ble stående på håndvasken på badet.

En da to år gammel jente tok flasken, drakk av innholdet og fikk etseskader i spiserøret. I følge tiltalen fikk jenta umiddelbart sykehusbehandling, som varte frem til 3. juli 2014. Hun fikk likevel livsvarige skader og må behandles under narkose hver andre til tredje uke.

Endret rutiner

I etterkant av hendelsen ble barnehagen tett fulgt opp av Bydel Nordre Aker, for å forhindre liknende hendelser. Barnehagen ble i samråd med bydelen enig om at de måtte ta konkrete grep for å øke forståelsen for helse, miljø og sikkerhet og evnen til risikovurdering i hele personalgruppa, ifølge en tilsynsrapport som ble skrevet etter hendelsen.

– Vi har vært opptatt av å samarbeide med barnehageeier for å legge en plan om hvordan vi skal hindre at noe lignende kan skje igjen, og skaffe gode rutiner. Samtidig har det vært viktig at foreldrene og barn i barnehagen ivaretas, samt personalet, sa Kristin Voldsnes, seksjonsleder for barnehageavdelingen i Nordre Aker, til VG i 2014.

Talspersonen for barnehagen, advokat Harald Venger, sa samtidig til VG at både ledelse og personale i barnehagen var opptatt av å følge opp hendelsen med avløpsåpneren, og de etterfølgende tilsynsrapportene.

– Barnehagen følger opp dette. Det er naturlig rutine at barnehagen går igjennom sine systemer for internkontroll og beredskapsplaner etter en slik hendelse, sa Venger.

Strafferamme

Den 23-årige barnehageansatte er tiltalt etter straffelovens paragraf 238, som har en strafferamme på opptil tre års fengsel.

LES OGSÅ: Jenter ranet pizzabud – stjal pizza og slo og sparket budet

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse