- 250 kroner en misforståelse

- Røa bad skal være konkurransedyktige på pris, forsikrer utbygger.

 

Mange reagerte svært negativt da Osloby skrev at inngangsbilletten til Røa bad vil ligge på 250 kroner. Utbygger forsikrer om at det er helt feil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.09.2014 kl 15:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

BADEANLEGGET: Flere bassenger med ulike funksjoner og sklier i ter etasjer kommer i anlegget.SKISSE: Yran & STORBRAATEN Architects

Se bildet større

25 meter: Hans Øivind Nordvik står foran svømmebassenget som blir 25 meter langt med seks baner. 4500 m² er under bygging med badeanlegg, spaanlegg og treningsanlegg.Foto: Vidar Bakken

RØA: - Jeg kan forsikre om at Røa Bad vil operere med konkurransedyktige priser. Dette skal være et bad hvor alle har mulighet og råd til å komme, sier Hans Øivind Nordvik i selskapet Røa Utvikling.

Flere reagerte

I en artikkel i sommer kunne det synes som en enkeltbillett for en voksen vil ligge på rundt 250 kroner for å benytte det nye svømmeanlegget på Røa. Det kom frem i et intervju med en representant for Elixia som har fått kontrakten for driften av anlegget. Flere beboere og politikere i rådhuset reagerte kraftig på den stive prisen.

- Det som ikke kom tydelig frem i saken var at det var snakk om en pakkepris for bruk av både badeanlegget og Spa-anlegget, i tillegg til at prisene heller ikke er fastsatt ennå. I den sammenheng er faktisk en pakkepris på 250 kroner billig sammenliknet med andre nybygde badeanlegg. Enkeltbillett for en voksen som bare skal bruke svømmeanlegget vil bli noe helt annet. Med en pris på 250 kroner ville vi ikke være konkurransedyktige på noen måte og det ville blitt få besøkende, sier Nordvik.

Les også: Oslo kommune ikke interessert i Røa bad

100 til 160 kroner

- Hva vil så prisen ligge på? Et relativt nytt anlegg som Risenga svømmeanlegg i Asker operer med 115 kroner for an voksen på hverdager og 130 kroner i helgedager. Er det nivået man kan forvente seg?

- For så vidt ja. Man vil vel operere i prissjiktet 100 til 160 kroner, med ulike priser på ulike tidspunkter. Vi skal ha møte med Elixia om dette og prisene vil være klare om noen uker. Samtidig skal man huske at Risenga er et kommunalt anlegg. I motsetning til Røa bad slipper Risenga å betale moms. Offentlig eide anlegg får også betydelige offentlige tilskudd som investerings- og driftstilskudd for å kunne overleve. Det får ikke Røa Bad. Det er jo ikke noe kundene forholder seg til, men det er en del av kostnadsbildet som vi må ta hensyn til, sier Nordvik.

Les også: Oslo-svømmerne vil til Røa bad

Et godt eksempel

Han understreker at Røa bad skal være et bad for fremtiden.

- Vi reagerte på en leder i Aftenposten. Med utgangspunkt at det skulle koste 250 kroner for å komme inn, mente man på lederplass at kommunen ikke bør legge private bad inn i sin strategi for et bedre bade- og svømmetilbud. For det første er prisutgangspunktet feil og konklusjonen blir meningsløs. Vi påtar oss et betydelig økonomisk løft og om vi lykkes med våre planer vil Røa bad kunne bli et eksempel til etterfølgelse. Det viktigste vil være å få flere etterlengtede badeanlegg uten at det skal bli for stor økonomisk belastning for kommunen, sier Nordvik.

Samarbeid med kommunen

Han har tro på at det er mulig å få billigere tilbud til badebesøkende om kommunen ønsker det.

- Men for at det skal være økonomisk bærekraftig for denne type anlegg må det være et samarbeid mellom kommunen og den private aktøren, sier Nordvik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse