4-roms ble redningen

- Jeg har vært heldig, sier Tiffany Louise Andersen.

Tiffany Louise Andersen var lei av å bruke tusenvis av kroner i måneden på husleie. Løsningen ble å kjøpe en 4-roms.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.12.2006 kl 09:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Skillebekk: BI-studenten Tiffany Louise Andersen hadde leid en 3-roms leilighet på Briskeby i et år, før hun bestemte seg for å hoppe på boligkarusellen.

- Jeg betalte 4000 kroner i måneden, da vi leide. I tillegg kom strøm. Jeg var rett og slett lei av å betale så mye i husleie, og bestemte meg for å komme inn på markedet selv.

Boligjakten

Andersen skjønte raskt at hun verken ville ha råd til en 1- eller 2-roms i det strøket hun ønsket å bo i.

- Jeg begynte å lete etter en passende 3-roms. Planen var at jeg skulle betale like mye selv som det jeg gjorde da jeg leide.

Høsten 2004 finner hun leiligheten hun leter etter. En 3-roms leilighet på Skillebekk med åpen spisestue, balkong, heis og fjordutsikt. Prislapp: 2 350 000.

- Jeg hadde jo egentlig bare tenkt å leie ut til en person. Men vi satte opp en lettvegg og gjorde spisestuen om til et soverom. Dermed fikk jeg plutselig en 4-roms, forteller BI-studenten.

Leieinntektene dekker renteutgiftene. Selv bruker Andersen cirka 2600 kroner i måneden på forsikring, strøm, TV-lisens og fellesutgifter.

Ingen egenkapital

Andersen hadde ingen egenkapital da hun skulle kjøpe leiligheten.

- Det gikk veldig greit. Med litt pant i mammas hus og garanti fra mormor og morfar fikk jeg låne hele kjøpesummen. Hvis man har noen som kan kausjonere går det bra. Jeg har heldigvis veldig snille besteforeldre!

- Hva er fordelen med å kjøpe og leie ut?

- Nå er jeg inne på markedet, og jeg får være med på verdiøkningen. Det gir en trygghet å eie.

- Og ulempene?

- Nå skal en av leieboerne flytte ut, og da er det jo bare min jobb å finne en ny. Jeg føler selvsagt et større ansvar for leiligheten, enn de to som leier hos meg. Det hadde vært annerledes hvis alle tre hadde leid. Dessuten kan man ikke bare henge opp masse personlige bilder på kjøkkenet, når man leier ut. Det er jo deres kjøkken og.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse