40 Oslo-barn trenger fosterhjem nå

Mia Gundersen og Marcel Lelienhof er goodwill-ambassadører for fosterhjem.

AMBASSADØRENE: (Fra v.) Gazala Naseem, Elisabeth Ludvigsen, byråd Øystein Eriksen Søreide, Cathrine Monrad Hagen, Marcel Lelienhof og Mia Gundersen.

40 barn trenger et hjem med trygge rammer og mye kjærlighet. Tirsdag ble blant andre Mia Gundersen og Marcel Lelienhof utnevnt til goodwill-ambassadører for fosterhjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.05.2014 kl 15:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ENGASJERT: Ekteparet Mia Gundersen og Marcel Lelienhof fra Nordstrand var blant de fem byråd Øystein Eriksen Søreide utnevnte til goodwill-ambassadører for fosterhjem. Foto: Oslo kommune

OSLO: Oslo kommune trenger stadig flere fosterhjem. Køen av barn som venter på ny omsorgsbase i et annet hjem i Oslo, øker.

Fem ambassadører:

Nå har helse- og sosialbyråd Øystein Eriksen Søreide utnevnt disse fem personer som goodwill-ambassadører for fosterhjem:

Mia Gundersen (sanger og skuespiller)

Marcel Lelienhof (fotograf, videoregissør, forfatter og bilderedaktør)

Gazala Naseem (lærer)

Elisabeth Ludvigsen (tidligere fosterbarn)

Cathrine Monrad Hagen (lege)

Særlig engasjerte

- Kommunen ønsker å samarbeide med enkeltpersoner som kan bistå oss i å få mer og bedre oppmerksomhet rundt behovet for flere fosterhjem. Derfor har vi tatt kontakt med personer som representerer ulike miljøer i samfunnet og som har mulighet til å komme i kontakt med nye potensielle fosterhjem, sier byråden.

Dette er første gang Oslo kommune utnevner goodwill-ambassadører for fosterhjemstjenesten.

De fem ressurspersonene har sagt seg villige til å fremme barns muligheter til å få fosterhjem.

- Dette er fem privatpersoner som har vist et særlig engasjement og vilje til å bistå fosterhjemstjenesten i rekrutteringsarbeidet. De skal fungere som kunnskapsformidlere, brobyggere og døråpnere mellom fosterhjemstjenesten og miljøer hvor rekruttering kan være mulig, sier Eriksen Søreide.

- Sammen kan vi øke innsatsen for å hjelpe barn som trenger nye fosterhjem. Sammen kan vi motivere potensielle fosterforeldre til å ta kontakt med fosterhjemstjenesten i Oslo. Sammen kan vi spre budskapet: Bli fosterhjemsforeldre! er oppfordringen fra byråd Eriksen Søreide.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse