- 400 unge venter på dere!

Arbeidsformidllingstjeneste for unge mellom 15 og 18 år.

GRUNDERNE: To av grundere fra jobbunder18.no, fra venstre Karolina Kvilhaug og Mona Hæstad Nilsen. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

Jobbunder18.no har flere enn 400 registrerte arbeidssøkere. - Nå skal vi ha bedriftene på banen, sier de unge gründerne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.04.2012 kl 16:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

fornøyd: Ageentha Krishnan (18) er veldig godt fornøyd med Deli de Luca jobben. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

mange: Jentene bak - fra venstre: Mona Hæstad Nilsen og Karolina Kvilhaug - fra jobbunder 18.no har flere hundre unge registrert i jobbsøkerbasen, Ageentha Krishnan er foran har vært heldig å fått jobb på Deli de Luca gjennom nettstedet. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

OSLO: - 400 unge venter på jobber rundt omkring i Oslo - at søkermengden allerede nå er så stor, sier jo noe om at behovet for en jobbtjeneste for de mellom 15 og 18 år, i følge Karolina Kvilhaug (19) fra Korsvoll/Nydalen og Mona Hæstad Nilsen (20) fra St. Hanshaugen.

- Unge under 18 år er også seriøse arbeidstagere, men mangler ofte jobbsøk-erfaring. Vi hjelper blant annet til med utforming av CV og jobbsøknad, og videreformidling av potensielle arbeidstagere til potensielle arbeidsgiverne.

Les også: Til felts mot ungdomskrim

Nettbasert

Alt skjer via nettet og jobbunder18.no, arbeidssøkerne registrerer seg inn med relevant informasjon. Referanser - også fra skolen - blir sjekket, søknader skrevet, og møter eventuelt booket mellom søker og bedrift.

- Arbeidssøkerne betaler ingenting, mens arbeidsgiverne betaler noen få tusen kroner for arbeidet vi gjør med å kvalitetssikre og skaffe en best mulig kvalifisert arbeidstager til jobben, forteller de to tidligere skolevenninnene fra Foss videregående skole.

Og det var på videregående det hele startet.

Slet selv med å finne jobb

- Vi slet selv med å få oss en ekstrajobb ved siden av skolen, og slik dukket ideen om en arbeidsformidlingstjeneste for unge opp, og såvidt vi vet er tjenesten unik. Til nå har vi brukt mye tid på å bygge den opp, og vi har fortsatt andre jobber ved siden av. Nå gjenstår oppgaven med å få inn enda flere bedrifter - særlig virksomheter som ikke krever at man må være over 18 år for å jobbe der, forteller jentene.

Og selv om prosjektet er i startgropa, har allerede jentene Deli de Luca på arbeidsgiverblokka.

Fikk jobb

Og der har blant annet heldige Ageentha Krishnan (18) fra Vestli fått seg ekstrajobb.

- Jeg slet virkelig med å få meg en ekstrajobb ved siden av skolen, og søkte mange jobber uten å få napp. Men i fjor fikk jeg tips om jobbunder18.no og registrerte meg der. Så tok det ikke så veldig lang tid før jeg ble innkalt til møte med Deli de Luca. Nå har jeg jobbet her snart ett år - en jobb jeg trives veldig godt i, sier Ageentha,som går andre videregående året - også hun på Foss.

- Siden jeg var 17 år da jeg begynte her, hadde jeg jo ikke lov til å selge tobakk. Men det løste seg ved at jeg i stedet jobbet i kafédelen, forteller Ageentha.

Priser

I tillegg til Karolina og Mona, er også Christina Nergård (18) fra Ammerud og Bahar Nagafi (20) fra Bislett medeiere i ungdomsbedriften, som nå har blitt til et ansvarlig selskap.

Bedriften har også vunnet hele 11 priser på Fylkesmessen 2010 og 2011 - to er NM for ungdomsbedrifter.

I tillegg har Manpower bidratt med rådgivning overfor jentene - helt siden ideen begynte å ta form.

Les også: Derfor dropper de friår på videregående

Foreløpig Oslo

Foreløpig er arbeidsformidlingstjenesten for Oslo, men kanskje blir den etter hvert over hele landet.

- Vi får stadig henvendelser fra andre steder i landet, men foreløpig er det kun Oslo vi fokuserer på. Men vi får se hva fremtiden bringer, sier de unge gründerne, som oppfordrer potensielle arbeidsgivere til å ta kontakt.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse