45.000 LEGO-klosser!

Instituttleder Morten Dæhlen sammen med Matija Puzar.

Universitetsstipendiat Matija Puzar var tydelig stolt da hans Informatikk 2 (IFI2) bygg i ren lego ble avduket fredag. Reisesjekken på 10.000 kroner skal ta han og kona på en velfortjent ferietur.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Slik ser den ut, modellen av IFI2 bygget.

Se bildet større

Seriøs LEGO-lek er blitt til 18 moduler med en dimensjon på ca 2m x 1m x 0.5m.

Gaustad: Venner, kollegaer, bekjente og andre interesserte hadde møtt frem for å følge legomodellens siste reis og avdukning i IFI1 bygget. Og det var ikke vanskelig å se at selve hovedpersonen nok var noe mer nervøs enn resten av de fremmøtte.

- De periodene jeg ikke har jobbet med modellen har det skyldtes at jeg ventet på byggematerialer. I september i fjor kom arkitektene fra Lund Hagem Arkitekter AS for å inspisere modellen og finne ting som eventuelt burde fikses. Det har vært en utfordring å få alt helt riktig, bare ut fra tegningene, som i tillegg ble endret under modellbyggeprosessen, forteller Puzar mens han raskt tørket av monteret som huser den imponerende modellen.

Også instituttleder Morten Dæhlen var tydelig fornøyd med den kreative studentens arbeid. Han fikk æren av å presentere modellen samt gi et inntrykk av det nye bygget og dets funksjon.

- Dette er et svært imponerende arbeid. Det ligger mange timers arbeid og mye stå-på vilje bak. Dette prosjektet hadde nok ikke kommet på plass uten denne initiativrike mannen, sa Dæhlen.

Rett ved siden av Puzar står medstudenter, lærere og bekjente. Et par av dem hadde bare hørt om LEGO-modellen på forhånd og var derfor spente på hva som ventet dem.

- Den er tydeligvis laget i skala 1:100, men jeg hadde faktisk trodd at den skulle være enda større. Men, det er utvilsomt et imponerende stykke abeid som vil vekke bred interesse, sier en festpyntet dame mens hun forsøker å få et par gode bilder.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse