ANNONSE
Annonse

500 ville jobbe på Elkjøp

Steinar Grøtterød, ildsjelen bak SykkelStien.info, mottok et stipend på 50.000 kroner da Elkjøp Megastore Ullevål åpnet.

Etableringen av Elkjøp Megastore Ullevål betyr 70 nye arbeidsplasser. – 500 har meldt sin interesse for å jobbe i det nye varehuset som åpnet 23. november, sier varehussjef Andreas Niss.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2009 kl 09:14

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: Det nye varehuset ligger vis à vis Ullevål Stadion og blir Oslos største elektrovarehus.

— Folk flest i Oslo har stor interesse for forbrukerelektronikk, og derfor bygger Elkjøp Oslos største og mest moderne elektrovarehus på Ullevål, sier Andreas Niss.

— Det er ekstra hyggelig at interessen for å søke jobb hos oss er så stor. 30 personer er rekruttert internt fra, noe vi har tradisjon for i Elkjøp. Rekrutteringen har også gitt oss et bra antall jenter. Jeg er svært fornøyd med at vi har fått en god kjønns- og aldersmessig spredning, sier varehussjef Andreas Niss.

For mange blir en jobb i Elkjøp en naturlig karrierevei videre.

— Vi gjør det attraktivt for skoleungdom å ha en ekstra jobb ved siden av skolen, og mange velger å jobbe i Elkjøp etter endt utdannelse. Vi har et godt system for videreutdannelse gjennom Elkjøp Academy som sikrer variasjon i arbeidet og faglig påfyll. Gode resultater med salg og kundebehandling blir lagt merke til, sier Niss.

Vant stipend

Hver gang Elkjøp åpner et nytt varehus, utlyses et stipend på 50.000 kroner. Stipendet har som mål å være et positivt bidrag knyttet til samspillet mellom teknologi og miljø, bidra til bruk av teknologi eller utnytte teknologi på nye måter.

Steinar Grøtterød er ildsjelen bak SykkelStien.info, og det er han som får stipendet.

— Alt vi gjør, er på frivillig basis for å få familier i nærområdet ut på positive sykkelturer. GPS er blitt allemannseie i bil, men mindre brukt som stifinner for sykkelturer. Det vil vi gjøre noe med, sier Grøtterød, som mener sykkelturen får en ny dimensjon ved bruk av GPS iPhone og andre mobiltelefoner.

Åpningsstipendet ble delt ut i forbindelse med åpningen av Elkjøp Megastore Ullevål mandag 23. november.

Juryens begrunnelse for tildelingen er at SykkelStien utnytter teknologi med det formål å gi et godt sykkeltilbud til glede for alle i nærområdet. Ved hjelp av applikasjoner for GPS/iPhone eller mobiltelefoner med GPS-funksjonalitet utnyttes teknologi på en ny måte. Juryen legger også vekt på at sykling er en miljøvennlig aktivitet og at prosjektet dermed på en god måte oppfyller de sentrale kriteriene for Elkjøp Åpningsstipend.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse