56-bussen skal gå dobbelt så ofte

Solemskogbeboerne Nina og Jan Wurtzel er veldig fornøyde med at 56-bussen snart skal gå dobbelt så ofte. Foto: Kristin Tufte Haga

Oslo Sporveier lytter til beboerne. Fra oktober bedres rutetilbudet til 56-bussen fra en gang i timen til hver halvtime.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker: Plandirektør i Oslo Sporveier AS, Tore Kåss, kan fortelle at bussrute 56 er under oppgradering.

Fra times til halvtimes

- På bakgrunn av boligutbygging og økt etterspørsel, forbedrer vi tilbudet på linje 56 fra 7. oktober. Det betyr 20 minutters rute i rushtiden, og halvtimes rute på dagtid og tidlig kveld.

Lørdags- og søndagsrutene vil ifølge Sporveien fortsette med timesruter.

Vellet fornøyd

Rute 56 går fra Solemskogen til Torshov, blant annet langs Grefsenkollveien. Øvre Grefsen Vel har på vegne av beboerne flere ganger bedt om at Sporveien revurderer rutetilbudet, som de mener har vært for dårlig.

- Dette er bra - en vesentlig forbedring av dagens rutetilbud. Vi er glade for at Oslo Sporveier nå har tatt konsekvensene av den store boligutbyggingen som har vært og fortsatt er i området, sier velleder Johs Vik.

- Fantastisk gladnyhet!

– Vi fryktet egentlig det motsatte, så de nye bussrutene er en skikkelig gladnyhet, sier Solemskogbeboerne Nina og Jan Wurtzel.

På Solemskogen bor det rundt 200 personer med stort og smått. Og det er sikkert flere enn Nina og Jan Wurtzel som er glade for at 56-bussen fra oktober skal gå dobbelt så ofte, og hvert 20. minutt i rushtiden.

- Dette er veldig godt nytt. Det betyr muligens at jeg kan ta en buss senere på jobb om morgenen og sove litt lenger, ler Nina.

- Ja dette er virkelig gledelig. Opp gjennom historien har det ikke vært fritt for at Solemskogbeboere har følt seg stemoderlig behandlet. Og når det gjelder rutetilbudet til 56-bussen har vi faktisk fryktet det motsatte – nemlig at tilbudet kunne bli enda dårligere. Kanskje et bedre rutetilbud vil gjøre at flere turgåere tar bussen til Solemskogen, og lar bilen bli hjemme?

- Men når det er sagt så er det vel ikke på grunn av Solemskogbeboerne at bussen skal gå oftere. Det er vel den store "befolkningsveksten" lenger ned på ruta som ligger til grunn for Sporveiens oppgradering av 56-busstilbudet.

- Nå mangler det bare tilgang på bredbånd for alle som bor her oppe, så begynner ting å bedre seg, sier Jan med klar henvisning til Telenor som skylder på for dårlig kapasitet for området.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse