60 førsteklassinger inntar Berg videregående

- Klart vi er spente, men vi gleder oss først og fremst, sier rektor Hanne Grønn Larsen.

I den blå delen: Berg barneskole ønsker om en uke 1. klassingene velkomne.

En gruppe nye førsteklassinger ved Berg barneskole har allerede inntatt aktivitetsskolen. Mandag er det oppstart og «nye» klasserom skal tas i bruk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2013 kl 11:32

BERG: Berg videregående skole flytter til neste år ut og blir omgjort til Berg barneskole.

Får å få skolekabalen, antall nye elever, kontra tilgjengelige skoleplasser, til å gå opp, åpnes nå en egen del av Berg videregående skole for tre førsteklasser med 6-åringer.

Førsteklassene blir administrert av Ullevål skole ved rektor Hanne Grønn Larsen.

- Jeg og rektor ved Berg videregående, Per Erik Skjelbred, har hele tiden hatt en veldig god dialog. Vi har fått en egen del av skolebygget til elevene, med tilhørende uteområde.

Og uteområdet her er jo bare helt fantastisk, sier Grønn Larsen.

LES OGSÅ: Finn Møller (88) er sjakkens grand old man

Oldtidsminner?

Allerede 5. august var de første elevene på plass, men det var ikke de nye lekeapparatene som skulle ha prydet uteområdet.

- Som du ser av hullet til høyre har Byantikvaren blitt hentet inn for å lete etter oldtidsminner i grunnen. Da slike ting tar tid har måttet utsette lekeapparatene noe.

Likevel håper vi og tror at to lekeapparater skal stå klare til første skoledag, 19. august, sier Grønn Larsen.

LES OGSÅ: - Vi dumpet sofaen da vi trodde vi skulle synke

60 elever

Nytt toalett, kun beregnet på de tre nye førsteklassene, har vært en viktig sak å gjennomføre. Hanne Grønn Larsen er svært fornøyd med at det nå er en realitet.

- Vi har fått god hjelp fra foreldrene og det er vi utrolig glade for. Fire dyktige og håndplukkede lærere er nå klare for å ta fatt på skoleåret i klasserom som er pusset opp for de nye elevene, sier hun og legger til:

- Det er i alt 60 elever fordelt på tre grupper/to klasser. Det er få elever i hver gruppe, noe som sikrer en god start. Vi har tre klasserom og et male/grupperom, i tillegg til at Berg skoles gamle naturfagsrom har blitt til Berg barneskoles lærerarbeidsrom.

Berg barneskole har også mulighet til å benytte skolens egen gymsal.

LES OGSÅ: Vil ha mer sex og fyll i politikken

- Positive tilbakemeldinger

Baseleder ved Berg barneskole, Tone Bastiansen, har allerede funnet seg godt til rette i de nye lokalene.

Hun kommer fra Ullevål skole og sørger for at de gode tradisjonene fra Ullevål overføres til den nye skolen.

Og foreløpig har ingen av barna ytret ønske om å ringe til mor eller far.

- Det var noe skepsis blant foreldrene i forbindelse med at flere søsken ble splittet, men vi har heldigvis kun fått positive tilbakemeldinger. Det synes jeg er veldig flott, sier Bastiansen.

En nedsatt arbeidsgruppe med fem foreldre har fulgt prosessen med nye Berg barneskole tett. De har fått informasjon og vært rådgivende i flere av avgjørelsene som har blitt tatt.

- Vi har allerede arrangert en vellykket grillkveld her med foreldre og nye elever. Da fikk elevene mulighet til å hilse på lærerne, noe som var veldig populært, sier Grønn Larsen.

På det nyinnredede lærerarbeidsrommet har kontaktlærer Heidi Camilla Raaberg funnet sin plass - hun er i overkant tidlig ute.

- Jeg gleder meg veldig til å starte nå, det er det ingen tvil om, smiler Raaberg som snart skal ønske et knippe av de nye elevene velkommen til første skoledag.

LES OGSÅ: Tre skoler skal bli nye

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon