- 70 000 mangler bolignummer

VIKTIG: Bolignummeret er en del av den offisielle adressen for leiligheter i flerbolighus og angir nøyaktig hvilken leilighet i bygningen du bor i. ILLUSTRASJONSFOTO

Alle som bor i boliger med mer enn to boenheter skal være oppført i folkeregisteret med bolignummer. Men mange glimrer med sitt fravær.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.08.2009 kl 08:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Bolignummeret kan være viktig for å finne frem til riktig leilighet ved nødutrykninger og er også nødvendig når du skal installere bredbånd og internett, eller tinglyse borett.

– Nesten 70.000 mangler bolignummer i Oslo. I sommer har Skatt øst hyret inn sommervikarer for å sjekke om bolignummer er på plass i oppgangene i såkalte flerbolighus, sier prosjektleder Thor Granlund i Skatt øst.

Del av adressen

Bolignummeret er en del av den offisielle adressen for leiligheter i flerbolighus og angir nøyaktig hvilken leilighet i bygningen du bor i.

Stortinget vedtok allerede i 1999 at alle leiligheter, som de fleste eneboliger, skal ha sin egen, unike adresse. Bolignummeret er tatt i bruk som en del av adressen i det sentrale folkeregisteret og i registeret over grunneiendom, adresser og bygninger (GAB-registeret).

Hvor finnes nummeret?

Bolignummeret skal finnes på innsiden av dørkarmen inn til leiligheten. Det skal også være i tilknytning til postkassene i oppgangen, og det er dette studentene nå sjekker.

På adressemerket står gateadresse øverst og bolignummeret som består av en bokstav og fire tall nederst. De som ikke kjenner bolignummeret eller ønsker et nytt adressemerke må ringe kommunen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse