– Bård er bra for byen

Stien Berger Røsland er Oslos nye byrådsleder.

– Det er svært få i Oslopolitikken som har så bred erfaring som Bård Folke Fredriksen, sier nyinnsatt byrådsleder Stian Berger Røsland.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.09.2009 kl 14:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Byrådsleder Stian Berger Røsland skryter av sin nye byutviklingsbyråd, Kjelsås-mannen Bård Folke Fredriksen (til venstre). Her er Fredriksen sammen med sin forgjenger Merete Agerbak-Jensen og Utdanningsbyråd Torger Ødegaard.

OSLO/KJELSÅS: Inkludert byrådsleder Røsland (H) selv, er fem av seks byråder fra Oslo nord/vest. Det er bare Jøran Kallmyr (Frp) som ikke er med i «vestgruppen».

— Det har jeg faktisk ikke reflektert over. Byrådene har jo også bodd andre steder i byen, som for eksempel Bård Folke Fredriksen. Han bodde tidligere på Sagene, sier Røsland.

Folke Fredriksen (H) bor nå på Kjelsås, mens kollega og fersk finansbyråd Kristin Vinje (H) bor på Korsvoll. Utdanningsbyråd Torger Ødegaard (H) og byråd for velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaug (Frp) bor også begge i Oslo vest.

Tilbake som byråd

Bård Folke Fredriksen overtar som byråd for byutvikling etter Merete Agerbak Jensen, som ble den eneste som reelt sett ble skiftet ut av byrådene.

— Jeg er naturligvis veldig godt fornøyd med sammensetningen. Det er et sterkt lag og det blir alltid noen endringer med et nytt byråd. Bård Folke Fredriksen får ansvaret for en svært viktig byrådsavdeling med ansvar for å utvikle byen videre. Det er veldig få i Oslo-politikken som har så bred erfaring, ikke minst som tidligere byråd og senest leder av finanskomiteen. Han var også sentral i forbindelse med Småhusplanen. Bård blir en viktig mann for byen, sier Røsland.

En ny tilværelse

Røsland overtok nøkkelen til byrådslederens kontor fra Erling Lae på tirsdag.

— Det var en rar og spesiell opplevelse.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse