– Dette blir større!

 

Nyttårsaften fyrer Friluftsetaten av raketter til offentlig skue, og lover mer futt, fart og lys enn i fjor. Men det koster.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Men årets fyrverkeri i Oslo blir tidenes største, lover Friluftsetaten. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

OSLO: Det er andre året Oslo kommune spanderer et flott fyrverkerishow på folk i byen. Årets fyrverkeri blir enda større enn fjorårets, loves det i en pressemelding fra etaten.

Etter at det ble innført forbud mot kjøp og oppskyting av pinneraketter i fjor, vedtok Oslo kommune å spandere oppskyting på osloborgerne.

Luftbomber!

Her skytes rakettene opp fra:

Oslo Havn: Utskyting fra Oslo Havn er valgt fordi kommunen ønsker at fyrverkeriet skal være mer synlig fra Oslo sentrum enn det var i fjor.

Dette fyrverkeriet blir et spektakulært skue - nesten like stort som fyrverkeriet ved tusenårsfeiringen og med like store effekter (blant annet 12 tommers luftbomber) som fyrverkeriet ved åpningen av Operaen. Fyrverkeriet varer i 14 minutter og avsluttes med en stor finale.

Fyrverkeriet skytes ut fra to lektere i havnebassenget. Lekterne + en slepebåt og en styrebåt skal ligge mellom Akershuskaia og Tjuvholmen øst.

Båtfolk må være oppmerksom på at rigging vil foregå fra formiddagen på nyttårsaften. Mens oppskytingen foregår må selvsagt båtfolket holde seg på trygg avstand.

Frognerparken: Fyrverkeriet skytes opp midt inne i parken, nord for Monolitten. Det vil kunne sees i store deler av nordvestlige Oslo og innover mot sentrum.

Ekebergsletta: Oppskytingen finner sted på campingplassen. Fordi Ekebergsletta ligger så høyt i terrenget, vil det kunne sees i store deler av det sørlige Oslo og innover mot sentrum.

Furuset idrettspark: Er en stor idrettsbane som ligger på Alfaset, nær IKEA. Fyrverkeriet som skytes opp herfra, vil bli synlig over det aller meste av Groruddalen.

LES OGSÅ: Ville ha "rakettbase" på Havnajordet

71.000 kroner minuttet

Kostnadene for festen er beregnet å koste 1 million kroner totalt. Oppskytingen starter ved midnatt og «lys- og lydshowet» vil vare i 14 minutter. Det gir en minuttpris på 71.428 kroner og 50 øre.

Fyrverkeriet sees best på avstand, ikke fra oppskytingsstedene. opplyser Friluftsetaten. Hvis man likevel møter fram på oppskytingsstedene må man følge anvisninger på stedet, og man må ikke ta med eget fyrverkeri.

Da gjenstår det bare å minne om at raketter med styrepinne er forbudt overalt, og at det ikke er tillatt noe privat fyrverkeri innenfor Ring 2 (Utenfor Ring 1 er andre former for fyrverkeri enn pinneraketter tillatt).

Godt nytt år!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse