– Dette fortjener barna!

Arkitekt Elin Grimstvedt i Arkitektkontoret Gasa (nærmest), sammen med landskapsarkitekt Jens Lampe Rongstad og fungerende styrer i Sognsveien barnehage, Hege Cecilie Eikseth. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Endelig har barna fått en barnehage de fortjener, mener fungerende styrer Hege Cecilie Eikseth i Sognsveien barnehage, som kan vinne gjev arkitekturpris.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2009 kl 13:37

ULLEVÅL: I 2007 åpnet Sognsveien barnehage ved trikkesløyfa på Ullevål. Nå er arkitektkontoret som tegnet barnehagen nominert til Oslo bys arkitekturpris, som deles ut 22. oktober.

— Dette er kjempestas, sier arkitekt Elin Grimstvedt, men understreker at det viktigste jo er at brukerne er fornøyde med bygget.

SE FLERE BILDER FRA BARNEHAGEN HER!

Godt å være i

Det bekrefter fungerende styrer Hege Cecilie Eikseth.

— Jeg syns barna med dette har fått et bygg de fortjener. Det er et bygg det er godt å være i.

Utendørs er lekeområdet formet med store "humper" i terrenget, en terrasseformet bakke og små gårdsrom mellom hver avdeling.

— Vi ville skape noe annet enn bare flate utearealer, forklarer landskapsarkitekt Jens Lampe Rongstad i Link Landskap, som har tegnet uteområdene.

— Barna trives godt med å løpe opp og ned på haugene. Det hjelper til å trene grovmotorikken, sier Eikseth.

— Barna blir harmoniske

Innendørs er barnehagen knyttet sammen med en lang korridor hvor det er høyt under taket. Avdelingene går ut som "klosser" fra denne.

— Da vi flyttet inn i barnehagen var jeg redd for at korridoren skulle bli støyende når det er mange barn der samtidig, men det er den ikke i det hele tatt. Barna blir harmoniske her, jeg tror det har mye å gjøre med planløsningen. Og de ansatte selvfølgelig, sier Eikseth.

I fellesarealet har barnehagen eget dramaområdet, noe som passer bra da barnehagen med 120 barn har dramapedagog. På taket av en av avdelingene er det anlagt en kjøkkenhage der hver avdeling har sitt eget bed.

Sognsveien barnehage er nominert sammen med Kastellet skole i Bydel Nordstrand, og Bjørnholt videregående skole i Søndre Nordstrand. Oslo bys arkitekturpris deles ut av ordføreren 22. oktober i Rådhuset, og består av en plakett som festes på bygget, diplomer og 50.000 kroner. Rådet for byarkitektur nominerer kandidater ut fra kriterier om kvalitet, nyskapenhet og gode løsninger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...