ANNONSE
Annonse

Nytt forslag på Myrerjordet

– Frarådes på det sterkeste!

Eller sånn?

Lokalpolitikerne er veldig enige om at forslag om midlertidig skole på Myrerjodet er helt uakseptabelt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.12.2009 kl 14:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: - Det var 100 prosent enstemmighet i mandagens (7.12.) miljø, plan- og samferdselskomité om at Utdanningsetatens forslag om midlertidig skole på Myrerjordet på ingen måte kan aksepteres, sier leder av komitéen, Ivar Christiansen (Ap).

— Idrettslaget sliter allerede

— Forslaget frarådes på det sterkeste! Myrerjordet er daglig i bruk av barn og unge, både til organiserte og uorganiserte aktiviteter. I tillegg - Kjelsås Idrettslag har nok vanskeligheter fra før av, med å skaffe treningsarealer, om ikke også Myrerjordet skal brukes til skole!, sier en engasjert Christiansen, som også reagerer over arbeidsmetodene til Undervisningsbygg /Utdanningsetaten.

— Håpløse arbeidsmetoder

— Hvor blir det av dialogen med lokalmiljøet? Det er uansett helt håpløst å foreslå en midlertidig skole på et område som er i daglig bruk for barn og unge, over et tidsrom på 4 år! Kjelsås og Grefsen barneskoler skal utbygges og rehabiliteres, og de må sees på som to separate byggeprosjekter som begge trenger midlertidige skoler under byggeperioden. Undervisningsbygg må bruke mer tid for å finne akseptable løsninger!

— Heller Oset eller Myra

— Eksempelvis foreslår vi at Kjelsås avlastes med brakker ved Oset eller i Myra - noe også Idrettslaget foreslo ved fremmøte i komiteen. Så kan brakkene eventuelt flyttes til grusbanen ved Grefsen når det blir behov for midlertidig avlastning der, sier Christiansen, og legger til at saken også skal behandles av bydelsutvalget, og at da Engebråten også vil bli diskutert som mulig sted for midlertidig brakkeskole.

— Minst mulig belastning

Og kommunikasjonsdirektør i Undervisningsbygg, Marit Thorsen, mener foretaket så godt som mulig prøver å få tilpasset minst mulig belastning for lokalmiljøet - under rehab/utbygging av Kjelsås og Grefsen barneskole.

— Undervisningsbygg og Utdanningsetaten har fulgt vanlige prosedyrer i denne saken, og har foreslått plassering av midlertidig skole både på Myrerjordet og på Engebråten skole. Det er dessuten viktig å merke seg at når to skoler skal rehabiliteres og utvides, vil det få konsekvenser for lokalmiljøet. Dette prøver vi å tilpasse så godt som mulig, slik at det blir minst mulig belastning for alle berørte parter, i følge Thorsen.

Plan- og bygningsetaen avgjørEtter det Budstikka kjenner til, trenger ikke midlertidige prosjekter politisk behandling av de sentrale politikerne, på lik linje med lignende permanente prosjekter. Det betyr at det eventuelt blir plan- og bygningsetaten som skal avgjøre hvor det passer best å plassere en midlertidig skole i Nordre Aker.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse