ANNONSE
Annonse

– Har ikke «fått ut armen»

– Vi er ikke så veldig redde for å bli syke, bekrefter Blindern-studenter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2010 kl 15:27

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BLINDERN: Mens Frank Ludvigsen (24) så det som en samfunnsplikt å la seg vaksinere, synes ikke Brage Nordgård (26) og Erling Faugstad (25) at det er noen grunn til å gjøre det samme.

LES OGSÅ: Studentene er vaksinesinker

– Vi burde kanskje ha gjort det vi også, av hensyn til andre og unngå å være smittebærere. Det er i alle fall den eneste grunnen til at jeg ville ha tatt vaksinen, sier Faugstad. – Vi har vel ikke helt fått ut fingern.

– Fått ut armen mener du vel, ler vaksinerte Ludvigsen.

- Tåler det

– Ja, vi er friske og raske, tror vel ikke at vi kan rammes og tåler å bli syke. Jeg kan ikke si at jeg frykter svineinfluensaen så veldig mye, sier Nordgård.

- Labert

Leder av Studenthelsetjenesten i Studentsamskipnaden i Oslo (SiO), Marit Eskeand, forteller at de har sendt ut 30.000 sms til studentene på UiO, studenter på de andre lærestedene har fått e-post, og det er hengt opp oppslag. Likevel hadde bare 2300 latt seg vaksinere ved nyttår.

– Oppmøtet var labert da vi holdt kveldsåpent før jul. Vi hadde ventet å vaksinere en tredel av studentene, men det er vi langt unna, sier Eskeland.

Studenthelsetjenesten på Blindern vaksinerer daglig studenter som ønsker det, etter timebestilling, og har kapasitet til å ta unna 30 personer om dagen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse