Striden om Kjelsåshallen

– Ikke først og fremst penger

– Det var faren for utsettelse av hele skoleprosjektet som gjorde at vi måtte legge dette vekk nå, sier KrFs Aud Kvalbein. Her sammen med stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (t.h.) og Kjelsås ILs tidligere leder Kjell Øren, i forbindelse med et møte med idrettslaget tidligere i år. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup.

– Det var faren for utsettelse av hele skoleprosjektet som gjorde at vi måtte legge dette vekk nå, ikke først og fremst penger, sier KrFs Aud Kvalbein.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2009 kl 14:54

KJELSÅS:

— Jeg har snakket med byråden direkte om det var mulig å flytte barnehagen ti meter, fordi KrF syntes at det hørtes ut som en grei løsning. Men det ville altså føre til at de måtte flytte på installeringer under bakken og omprosjektere. Det var faren for utsettelse av hele skoleprosjektet som gjorde at vi måtte legge dette vekk nå, ikke først og fremst penger, selv om det ikke er flust opp av det heller, sier Aud Kvalbein (KrF), og legger til at Undervisningsbygg mener kvadratmeterprisen for en gymsal blir høyere enn det idrettslaget mener.

Overprøver ikke

— Når byråden og kommunens fagfolk sier at idrettslagets løsning vil føre til forsinkelser og fordyrende omprosjekteringer etter at vi inngående har spurt dem, kan ikke vi politikere overprøve dette. Vi kjempet kampen så lenge vi kunne og skulle gjerne sett et annet utfall!

LES OGSÅ: Skuffet IL har ikke lagt hallen "død"

— Forsinker ikke

Idrettslaget derimot, tror ikke en gymsal vil forsinke prosessen.

— Våre eksperter kan ikke se at dette bør forsinke prosessen i det hele tatt, så sant pengebevilgningen kommer før man henter inn anbud

— vinteren/våren 2010. Dette dreier seg om en enkel modul, nesten uavhengig av resten av skoleprosjektet, sa blant annet Ekstrøm til Budstikka tidligere i høst.

Grefsenhall

KrF vil også trekke frem Grefsenhallen som mulige erstatningslokaler for mangel på gymsal på Kjelsås.

LES OGSÅ: Både hall og bane til Grefsen

— Blant annet er det verbalforslag i budsjettforslaget som nettopp understreker at Grefsenhallen skal være åpen for det lokale idrettslaget! forteller Kvalbein.

Verbalforslaget lyder slik: «Byrådet bes igangsette og gjennomføre prosjektering av en standard flerbrukshall/ opparbeidelse av idrettsbaneområdet ved Grefsen skole. Flerbrukshallen kommer til erstatning for to planlagte gymsaler, som trekkes ut av rehabiliteringsprosjektet og skal på vanlig måte brukes av det lokale idrettslaget.»

— Den siste delen av siste setning er nettopp myntet på at flerbrukshallene skal være tilgjengelige for bl.a. Kjelsås Idrettslag, ifølge Kvalbein.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon