Intervju med Emma "Nancy Drew" Roberts (18):

– Jeg fikk husarrest fordi mamma mente jeg var frekk

FRØKEN DETEKTIV: Emma Roberts fikk et filmgjennombrudd med "Nancy Drew" (2007). (Foto: Filmweb)

Hun er Julias Roberts niese, men også kjent som Frøken Detektiv. Nå ønsker Emma Roberts (18) seg voksne roller.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Eplet faller sjelden langt fra Hollywood-stammen. Som datter av Oscar-nominerte Eric, og niese av 80-tallsikonet Julia, er Emma Roberts nærmest oppvokst foran kamera.

Så var hun heller ikke gamle jenta da hun kalte Johnny Depp pappa i narkoeposet "Blow" (2001).

Men så fort hun har benket seg i smekre skinnbukser på et Beverly Hills-hotell, avviser Roberts at hun tyr til familien for inspirasjon.

— Blant skuespillere beundrer jeg Natalie Portman. Hun er briljant, og jeg har sett tonnevis av filmene hennes. Blant regissører har jeg et brennende ønske om å få jobbe med Sofia Coppola. Jeg elsket "The Virgin Suicides" og "Marie Antoinette".

Hundeløp

I første omgang er Roberts aktuell med DVD-utgaven av Thor Freudenthals "Hotel for Dogs" (8. juli), i spann med blant andre Don Cheadle og Lisa Kudrow. Om historien er søt, ble innspillingen blodig.

— Bikkjene trampet meg ned i en scene. Jeg løp, og hadde 20 av dem etter meg. Jeg vet ikke hva som skjedde, men jeg snublet, falt og slo ansiktet. De fortsatte rett over meg. Det var skikkelig flaut. Jeg gråt, røper Roberts, som likevel anser seg som dyrevenn.

— Jeg har en langhåret chihuahua ved navn "Twiggy". Selv om hun er litt ond, er jeg veldig glad i henne. Hun er riktignok mer begeistret for søsteren min enn meg.

Lekseprinsesse

Det blir angivelig en stund til du ser "Twiggy" i matmors shoppingveske i Rodeo Drive. Enda lenger blir det til du ser Roberts skulder ved skulder med Paris og Lindsay i sladre-krimspaltene.

— Det er ikke min greie. Jeg mener, jeg digger å dra ut med venner. Jeg ser ingen grunn til å lyve og si det ikke er moro. Det trenger bare ikke være hver kveld. Dessuten går det an å gjøre ting som du ikke blir dømt for i magasinene.

— Føler du at du lever et "normalt" tenåringsliv?

— Ja, jeg går på kino, jeg går på butikken, jeg går ut og spiser middag. Hverdagen min er ganske kjedelig. Folk spør hva jeg driver med, uten at jeg greier svare helt. Jeg gjør vel lekser og henger med kompiser.

Husarrestant

— Når fikk du husarrest sist?

— Jeg fikk husarrest for et par uker siden, faktisk, fordi mamma mente jeg var frekk og ikke hadde ryddet rommet. Jeg var så stressa fordi vi drev med collegesøknader.

— Hva vil du studere?

— Sannsynligvis litteratur, siden jeg elsker å lese og skrive. Jeg er ikke spesielt flink ennå, så jeg har lyst til å gå et sted hvor du kan få hjelp, få emner å skrive om. Når du har vært i underholdningsbransjen siden du var liten, tror jeg det er viktig å forfølge andre interesser.

Voksendrøm

Etter å ha markert seg i TV-serien "Unfabulous", fikk Roberts i 2007 sjansen som selveste Frøken Detektiv i "Nancy Drew". Siden fulgte "Wild Child", "Lymelife" og, altså, "Hundehotellet".

— Jeg leser manuskripter for tida. Jeg har lyst til å finne noe annerledes og utfordrende. Jeg tror dette var den siste barnefilmen min. Jeg har lyst til å gjøre mer voksne roller.

— Du spiller mot tante Julia i kommende "The Friday Night Knitting Club"?

— Jeg vet ikke hvor det ryktet oppsto. Det stemmer iallfall ikke. Jeg vil gjerne jobbe med henne i framtida, men har ingen planer om å gjøre den filmen. Ærlig talt tror jeg det samme gjelder for henne.

Stemmerett

— Like ærlig, er du komfortabel med å se deg selv på kinolerretet?

— Det er rart, for selv om jeg burde være vant med det, er det helt sprøtt. Du henger deg opp i sånt som at et hårstrå ligger feil, eller at toppen din ikke sitter riktig. Og jeg synes stemmen min låter snålt.

Roberts reiser seg og børster ut bulkene i skinnbuksebeina.

— Forhåpentlig er det ingen andre som legger merke til det.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon